Ανάκαμψη του ευρώ- Απίθανο σενάριο η μη εξεύρεση λύσης στη Γερμανία για τους επενδυτές

Η στερλίνα ενισχύθηκε μετά από δημοσιεύματα που γράφουν ότι  ότι η Βρετανία είναι πιθανόν να κάνει παραχωρήσεις για το Brexit.

Το ευρώ ανέκτησε τις απώλειες που είχε το πρωί και τα χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, καθώς οι επενδυτές θεωρούν απίθανο ότι η αποτυχία των διαβουλεύσεων που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα πλήξει τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η στερλίνα ενισχύθηκε μετά από δημοσιεύματα που έγραφαν ότι η Βρετανία είναι πιθανόν να κάνει παραχωρήσεις για να εξομαλύνει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Διαβάστε επίσης: Ναυάγησε η «Τζαμάικα»- Εν αμφιβόλω η τέταρτη θητεία της Μέρκελ

Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν πριν λίγο στα 1,1790 δολάρια και της στερλίνας στα 1,3257 δολάρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραφε κέρδη 0,4%, καθώς ο γερμανικός δείκτης DAX ανέκαμψε από το χαμηλό επίπεδο επτά εβδομάδων. Οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανίας ηγούνταν της ανόδου μετά την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της Volkswagen για τις πωλήσεις της. Νωρίτερα, οι κινεζικές μετοχές αντέστρεψαν τις απώλειες που είχαν, καθώς η αγορά εστίασε περισσότερο στα σχέδια για τον περιορισμό του σκιώδους τραπεζικού τομέα.

Οι επενδυτές επέστρεψαν σήμερα στα γραφεία τους με μία νέα υπενθύμιση του πολιτικού κινδύνου στην Ευρώπη. Οι διερευνητικές συζητήσεις για τον σχηματισμό μίας γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού κατέρρευσαν δραματικά λόγω διαφωνιών για τη μεταναστευτική πολιτική. Το αποτέλεσμα είναι ότι η κυρίαρχη χώρα της Ευρώπης παραμένει περιορισμένη στην παγκόσμια σκηνή, κάτι που επηρεάζει ενδεχομένως από την πολιτική της σχετικά με την ΕΕ, την Τουρκία και τη Ρωσία έως τις δημόσιες δαπάνες της.

πηγή: Bloomberg