Ανασύρονται διαρκώς σοροί από τον βυθό του ναυαγίου στη Ν. Κορέα

Ναυτικό και ακτοφυλακή συνεργάζονται ώστε να  βρεθούν και να ανασυρθούν οι σοροί των αγνοούμενων επιβατών.

Ψηλαφίζοντας, λόγω του σκοταδιού, αναζητούν σήμερα οι δύτες τις σορούς των αγνοουμένων στις καμπίνες, στους διαδρόμους και στα καταστρώματα του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού που ναυάγησε την περασμένη Τετάρτη την ώρα που σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 150.

Από τους 476 επιβαίνοντες οι 339 ήταν μαθητές και οι καθηγητές ενός γυμνασίου που πήγαινε εκδρομή. Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι περισσότερες σοροί επιβατών βρέθηκαν στο τέταρτο κατάστρωμα.

«Είμαστε εκπαιδευμένοι για εχθρικά περιβάλλοντα αλλά είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν βρίσκεις πτώματα μέσα στα σκοτεινά νερά», λέει ο δύτης Χουάνγκ Ντάε-σικ στο Ρόιτερς.

Ο ίδιος και η ομάδα του έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει τις σορούς 14 ανθρώπων. «Πρέπει να πιάνουμε τα πάντα με τα χέρια μας. Αυτό είναι το πιο βαρύ και θλιβερό έργο της καριέρας μου μέχρι σήμερα», λέει ο ίδιος.

Οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του ναυαγίου του οχηματαγωγού Sewol πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο σπίτι του Γιού Μπιούνγκ-ουν, του επικεφαλής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Chonghaejin Marine Co. Ltd.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Γιού καθώς και σε μία εκκλησία που επισκέπτεται στη Σεούλ.

Η πολύπλοκη μετοχική δομή και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της έρευνας τις τελευταίες ημέρες. Ο Γιού είχε εκτίσει τετραετή ποινή φυλάκισης στις αρχές της δεκαετίας του 90 έχοντας καταδικαστεί για απάτη.

Διαβάστε ακόμα:

Κορέα: Τα τελευταία μηνύματα των επιβατών του μοιραίου πλοίου

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του «Sewol» στη Νότια Κορέα