Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του

Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του
Ο προέδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με θέμα την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αίθουσα της Βουλής, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Συνεδρίαση πραγματοποιεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα με ομιλία του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκου Ανδρουλάκη, με θέμα την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Πριν από λίγο σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε την ύστατη ευκαιρία να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, λίγο πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Όμως επέλεξε το σιωπητήριο, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για τη θεσμική εκτροπή, που έχει εκθέσει διεθνώς της χώρα μας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «το βεβαρημένο ιστορικό της υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ δεν τον αθωώνει για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την οργάνωση του παρακρατικού δικτύου παρακολουθήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τόνισε : «…είστε ένοχος για την συγκάλυψη του σκανδάλου, για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, για την προστασία των επιχειρηματιών, που σχετίζονται με τα παράνομα λογισμικά. Ποια είναι τελικά τα ρυπαρά δίκτυα; Μήπως οι μέχρι πρότινος συνεργοί του Μεγάρου Μαξίμου, είναι οι σημερινοί πληροφοριοδότες του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα αφήσει να μετατραπούν σε δημόσια πολιτική, πρακτικές εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όλα αυτά οδηγούν το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και κρίση εμπιστοσύνης, ενώ προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών:« ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας, ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, προοπτική και ευημερία», υπογράμμισε και κατέληξε με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα: « Tέλος, μια υπενθύμιση: Δημοκρατική Παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν υπάρχει, κύριε Τσίπρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: