«Ανταγωνιστής» για το iMessage της Apple – Έρχονται τα μηνύματα RCS από το 2024

«Ανταγωνιστής» για το iMessage της Apple – Έρχονται τα μηνύματα RCS από το 2024
Photo: AFP
Με μηνύματα, φωνητικές κλήσεις, βιντεοκλήσεις και αρχεία πολυμέσων, όπως εικόνες, βίντεο και έγγραφα.

Μια νέα πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στα smartphone της φέρνει η Apple το 2024, εισάγοντας για τους χρήστες τα Rich Communication Services.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων πολυμέσων που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα, φωνητικές κλήσεις, βιντεοκλήσεις και αρχεία πολυμέσων, όπως εικόνες, βίντεο και έγγραφα. Με το RCS, οι χρήστες στέλνουν και λαμβάνουν αυτά τα μηνύματα σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac, η Apple επιβεβαίωσε πως θα προσφέρει υποστήριξη στο RCS από το 2024.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μηνύματα από συσκευές Android δεν θα εμφανίζονται πλέον πράσινα στο app Message της Apple.

Σημαίνει όμως ότι τα μηνύματα από iPhone προς συσκευές που δεν είναι iOS θα υποστηρίζουν το νεότερο πρωτόκολλο RCS, που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να περάσουν από το γερασμένο σύστημα SMS (και MMS).

«Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με τα SMS ή τα MMS» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Το νέο σύστημα θα «λειτουργεί παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple».

Με νέα χαρακτηριστικά, όπως η μεταγραφή φωνητικών σημειωμάτων και το check-in που δεν είναι διαθέσιμα στο RCS, το iMessage θα μπορούσε να εξακολουθεί να ξεπερνά τις προεπιλεγμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου στο Android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: