Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων – Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων – Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται
Κόσμος κατεβαίνει από πλοίο στο λιμάνι της Ραφήνας, ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Μπροστά σε ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ώρες, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας βρίσκεται προ των πυλών. Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ξενοφώντας», όπως τον ονομάζει η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να φθάσει στον ελλαδικό χώρο το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, οι οποίοι, σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία, κατά τόπους φθάνουν τα 10 μποφόρ.

Όσον αφορά τον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια εκετελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσα-Αιδηψός, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Λιμένας Θάσου-Σαμοθράκη. Τέλος, κλειστό παραμένει το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό θα είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο δρομολόγια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.