Aπεργία διαρκείας σε τρένα και προαστιακό

Aπεργία διαρκείας σε τρένα και προαστιακό
Κλειστός ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη γενική απεργία 6 & 7 Μαΐου που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. , Παρασκευή 6 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο θα παραμείνει η πρωτεύουσα από την Παρασκευή έως και την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιουλίου, έπειτα από απόφαση των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Μάλιστα, ακυρώνονται τα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των δύο εταιρειών του ομίλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ και ζητούν υπογραφή ΣΣΕ.