Aπό 3.000 έως 30.000 δολάρια το όνειρο του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Aπό 3.000 έως 30.000 δολάρια το όνειρο του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Αν έχετε ποτέ ονειρευτεί να παρακολουθήσετε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, τώρα είναι η ώρα. Αλλά προσέξτε, δεν πρόκειται να είναι φτηνό.

Το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA θα διαρκέσει για ένα μήνα ξεκινώντας στις 12 Ιουνίου σε δώδεκα πόλεις σε όλη τη Βραζιλία. Φίλαθλοι απ ‘όλο τον κόσμο θα συρρεύσουν στη χώρα για πανηγυρίσουν για τις εθνικές τους ομάδες, να ξεφαντώσουν τη νύχτα και να επισκεφθούν τα αξιοθέατα.

Όσοι ελπίζουν να βρουν την τελευταία στιγμή φθηνές προσφορές θα απογοητευτούν, καθώς η ζήτηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη άνοδο των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και των ξενοδοχείων. Όσοι έχουν κάνει κράτηση εκ των προτέρων έχουν ήδη προλάβει όλες τις καλές προσφορές.

Το συνολικό κόστος μπορεί να ποικίλλει, αλλά ένα γρήγορο ταξίδι για να παρακολουθήσετε έναν αγώνα θα σας κοστίσει περίπου 3.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων, φθηνών ξενοδοχείων, εισιτηρίων για τους αγώνες και χρήματα για τη διαμονή σας. Εάν ελπίζετε να ακολουθήσετε την ομάδα σας σε όλη τη διαδρομή προς τον τελικό στις 13 Ιουλίου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο – και να διαμείνετε σε καλύτερα ξενοδοχεία – το κόστος μπορεί να φτάσει πάνω από 30.000 δολάρια.

Οι οικονομικές πτήσεις από μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ στο Ρίο σήμερα κυμαίνονται σε τιμές μεταξύ 1.200 και 4.200 δολαρίων. Όμως, πολλές από αυτές τις φθηνότερες πτήσεις περιλαμβάνουν πολλαπλές στάσεις και χρόνο ταξιδιού άνω των 24 ωρών. Οι ναύλοι αυξάνονται συνεχώς.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Hopper.com εκτιμά ότι οι μέσες τιμές για πτήσεις προς τη Βραζιλία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Μόλις φτάσετε εκεί, το να βρείτε δωμάτιο είναι η επόμενη πρόκληση. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προειδοποιούν ότι τα περισσότερα δωμάτια στο Ρίο είναι κρατημένα, αν και η διαθεσιμότητα σε άλλες πόλεις είναι καλύτερη.

Ο Μάικλ Φάιν, ταξιδιωτικός σύμβουλος με έδρα το Σάο Πάολο, εκτιμά ότι τα δωμάτια σε τυπικά ξενοδοχεία στο Ρίο θα κοστίζουν μεταξύ 200 έως 500 δολάρια τη μέρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό συγκρίνεται με μια μέση τιμή περίπου 130 δολάρια τη μέρα που συνήθως χρεώνουν τα ξενοδοχεία στις μεγάλες πόλεις.

Όσοι αναζητούν πιο πολυτελή διαβίωση θα πρέπει να πληρώσουν πάνω από 500 δολάρια τη μέρα.

Ο Εντ Λάιν, 26 ετών από το Λονδίνο, είναι ανάμεσα στους λίγους τυχερούς που κατάφεραν να κλείσουν μια συμφέρουσα διαμονή στο Ρίο. Μαζί με πέντε φίλους έκλεισαν ένα μεγάλο διαμέρισμα κοντά στην παραλία στην περιοχή Κόπακαμπάνα του Ρίο μέσω του Airbnb. Πληρώνουν περίπου 75 δολάρια ανά άτομο τη μέρα, αλλά η κράτηση έγινε τον Οκτώβριο του 2013.

«Εάν [κλείσετε] εκ των προτέρων, μπορείτε να πετύχετε φθηνές τιμές. Αλλά αν θέλετε να κάνετε κράτηση τώρα, θα ήταν αδύνατο», είπε.

Τα εισιτήρια για τα παιχνίδια θα κοστίσουν επίσης ένα μέρος από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.com, τα εισιτήρια για τους διεθνείς επισκέπτες κοστίζουν μέχρι και 90 δολάρια ανά παιχνίδι. Λίγα εισιτήρια για ορισμένα παιχνίδια νωρίς στο τουρνουά είναι ακόμα διαθέσιμα.

Ένα εισιτήριο σε καλή θέση για τον τελικό θα κοστίσει περίπου 1.000 δολάρια, αλλά αυτά έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Ακόμη και πακέτα φιλοξενίας που προσφέρουν εισιτήρια για τον ημιτελικό και τον τελικό έγιναν sold out πριν από ένα χρόνο, παρά την τιμή των 10.600 δολαρίων, δήλωσε ο ειδικός αθλητικός ταξιδιωτικός σύμβουλος Άνμπριτ Στένγκελε.

Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για το πρόσθετο κόστος της μετάβασης στο στάδιο, είτε μέσω ταξί στο γήπεδο ή με πτήση στις γειτονικές πόλεις χιλιάδες μίλια μακριά που φιλοξενούνται κάποιοι αγώνες.

Το Hopper.com εκτιμά ότι για να παρακολουθήσει κάποιος την Ιαπωνία στα πρώτα τρία παιχνίδια θα πληρώσει περίπου 800 δολάρια.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ξοδέψουν χρήματα. Εάν προσπαθείτε να τη βγάλετε φθηνά, το ταξίδι αυτό δε είναι για σας,» είπε ο Στένγκελε.

Το φαγητό και η διασκέδαση δεν θα κοστίσει πολύ. Οι φιέστες στους δρόμους προσφέρουν μια φθηνή πηγή ψυχαγωγίας.

«Υπάρχουν πολλές κοινωνικές δραστηριότητες για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια», δήλωσε ο ταξιδιωτικός σύμβουλος Φάιν.

«Μπορείτε να ελέγξετε τις δαπάνες σας αρκετά εύκολα και να φάτε πολύ καλά», είπε.

Διαβάστε ακόμη: 

Γίνε εσύ η σημαία του Μουντιάλ

Το Mini πάει… Μουντιάλ

Τυπώστε φωτογραφίες σας, ακόμα και selfies, στα παπούτσια σας!