«Από τους σπουδαιότερους CEOs αυτής της γενιάς» – «Ύμνοι» της Silicon Valley για τον Σάτια Ναντέλα

«Από τους σπουδαιότερους CEOs αυτής της γενιάς» – «Ύμνοι» της Silicon Valley για τον Σάτια Ναντέλα
Microsoft Corporation Chief Executive Officer, Satya Nadella, looks on during the Future Decoded Tech Summit in Bangalore on February 25, 2020. (Photo by Manjunath Kiran / AFP) Photo: AFP
Ο επικεφαλής της Microsoft συγκεντρώνει επαίνους για τη στρατηγική του.

Καθώς συνεχίζεται το… δράμα της OpenAI, βασικοί παράγοντες και παρατηρητές της τεχνολογικής βιομηχανίας επαινούν τον Σάτια Ναντέλα για την έξυπνη στρατηγική του.

Ο επικεφαλής της Microsoft απέκτησε πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αρπάζοντας τον πολυτιμότερο παίκτη της OpenAI, τον Σαμ Άλτμαν, μετά την ξαφνική απομάκρυνσή του την Παρασκευή, σύμφωνα με το Insider.

Ο Ναντέλα ήταν αρκετά γρήγορος ώστε να προσλάβει τον Άλτμαν το βράδυ της Κυριακής.

Ο Άλτμαν και ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία της OpenAI, θα ηγηθούν της νέας ομάδας προηγμένης έρευνας AI της Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτής της Wedbush Securities δήλωσε σε σημείωμα που μοιράστηκε με το Business Insider ότι η Microsoft βρίσκεται σε «ισχυρότερη θέση» προσθέτοντας στο δυναμικό της το «χρυσό παιδί» Άλτμαν και τον Μπρόκμαν.

Ο Aviral Bhatnagar, επενδυτής της Venture Highway υπογράμμισε τη στρατηγική νίκης της Ναντέλα. Έγραψε σε μια ανάρτηση στο X: «Τώρα καταλαβαίνετε γιατί είναι ένας από τους σπουδαιότερους διευθύνοντες συμβούλους τεχνολογίας αυτής της γενιάς».

Πρόσθεσε ότι ο Ναντέλα «κράτησε τον Άλτμαν “στο μαντρί”, κράτησε τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο καθαρή, διαχειρίστηκε το χάος και την άγρια λήψη αποφάσεων στο διοικητικό συμβούλιο, δεν κατέστρεψε την OpenAI. Τι κίνηση!».

Οι αναλυτές της RBC Capital Markets ανέφεραν στο σημείωμά τους τη Δευτέρα ότι η Microsoft «πέτυχε μια σημαντική νίκη» και ότι με την πρόσληψη των Άλτμαν και Μπροκμαν, διατηρεί το «φωτοστέφανο της AI».

Ο ανώτερος επιστήμονας AI της Nvidia, Jim Fan, επικρότησε την απόφαση ως μια «αριστοτεχνική κίνηση 4D σκακιού». Ο Fan δήλωσε: «Ο Σάτια βρίσκει μια “φονική” κίνηση τόσο γρήγορα μετά από μια καταστροφική αποτυχία».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: