Περνά στην αντεπίθεση το X του Έλον Μασκ – Καταθέτει μηνύσεις για δυσφήμηση

Περνά στην αντεπίθεση το X του Έλον Μασκ – Καταθέτει μηνύσεις για δυσφήμηση
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Έκθεση της Media Matters οδήγησε πολλούς στο να αποσύρουν τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης X του Έλον Μασκ μήνυσε τη Δευτέρα την ομάδα παρακολούθησης των ΜΜΕ Media Matters, ισχυριζόμενη ότι η οργάνωση δυσφήμισε την πλατφόρμα μετά τη δημοσίευση έκθεσης που ανέφερε ότι διαφημίσεις για μεγάλες μάρκες εμφανίστηκαν δίπλα σε αναρτήσεις που προωθούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα.

Η X, πρώην Twitter, έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενη οργή από τότε που η Media Matters δημοσίευσε την έκθεση την Πέμπτη, η οποία οδήγησε την IBM, την Comcast και αρκετούς άλλους να αποσύρουν τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα σε απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αγωγή που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Τέξας, η X ισχυρίστηκε ότι η Media Matters «χειραγώγησε» την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας λογαριασμούς που ακολουθούσαν αποκλειστικά λογαριασμούς μεγάλων εμπορικών brand ή χρηστών που είναι γνωστό ότι παράγουν περιθωριακό περιεχόμενο και «κατέφυγε σε ατελείωτη κύλιση και ανανέωση» της ροής μέχρι να βρει διαφημίσεις δίπλα σε εξτρεμιστικές αναρτήσεις.

Η έκθεση της Media Matters διαστρέβλωνε την τυπική εμπειρία στο X «με σκοπό να βλάψει το X και την επιχείρησή του», ανέφερε η εταιρεία στην αγωγή.

Ο πρόεδρος της Media Matters, Angelo Carusone, χαρακτήρισε την αγωγή «επιπόλαιη» και δήλωσε ότι είχε ως στόχο «να τρομοκρατήσει τους επικριτές του X και να τους κάνει να σιωπήσουν».

«Η Media Matters προσβλέπει στη νίκη στο δικαστήριο», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: