Απολογείται αύριο ο Στάθης Μπούκουρας

Απολογείται αύριο ο Στάθης Μπούκουρας

Στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής - Εντός της εβδομάδας θα κληθεί και ο έτερος ανεξάρτητος, Χρ. Αλεξόπουλος.

Να λογοδοτήσει για το νέο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του -και για το οποίο ήρθη προσφάτως η ασυλία του από τη Βουλή– που αφορά το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της παράβασης του νόμου περί όπλων με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης, καλείται αύριο το πρωί ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, θα παρουσιαστεί ενώπιον των εφετών ειδικών ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του.

Ο Ευ. Μπούκουρας αρνείται κάθε παράνομη πράξη του και υποστηρίζει ότι κατείχε νομίμως το όπλο για το οποίο ασκήθηκε σε βάρος του η συμπληρωματική δίωξη. Ο ίδιος είπε πρόσφατα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση της ασυλίας του: «Αποδεικνύεται ότι ο λόγος για το αίτημα άρσης της ασυλίας μου είναι ότι κατά τη νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι μου βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Αντί να δέχεται τρία φυσίγγια η δική μου χωρούσε πέντε φυσίγγια, είχα αφαιρέσει τον μειωτήρα φυσιγγίων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πολεμικό υλικό».

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καλέσουν οι δύο δικαστικές λειτουργοί ενώπιον τους και τον, επίσης ανεξάρτητο πλέον, βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, που είναι κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Χρ. Αλεξόπουλος, που αρνείται κάθε εμπλοκή του με ποινικά κολάσιμες πράξεις, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Είχε υποστηρίξει, επίσης, πως μετά την δολοφονία Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τα περαιτέρω, τη μηνυτήρια αναφορά της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος, με την οποία ζητά να διερευνήσει η Δικαιοσύνη τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής και μέχρι στιγμής δεν έχουν απασχολήσει τους δικαστές.

Ειδικότερα, στη μηνυτήρια αναφορά τους οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας και Τάκης Ζώτος, εστιάζουν σε πογκρόμ κατά μεταναστών από Χρυσαυγίτες, που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας.

Η Πρωτοβουλία στη μηνυτήρια αναφορά επικαλείται στοιχεία, φωτογραφίες, βίντεο, δημοσιεύματα του Τύπου, μαρτυρίες από τα οποία -όπως υποστηρίζει- προκύπτει από την αξιολόγησή τους ότι οι αρχές μπορούν να συλλάβουν μέλη της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιές ομάδες που τέλεσαν σειρά αξιοποίνων πράξεων. Η εν λόγω Πρωτοβουλία Δικηγόρων δηλώνει πολιτική αγωγή σε όλες τις υποθέσεις της Χρυσής Αυγής ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ανησυχητική άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα

Άρση της ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής