Αποζημίωση δύο εκατ. ευρώ στην Creta Farm για πυρκαγιά

Αποζημίωση δύο εκατ. ευρώ στην Creta Farm για πυρκαγιά

Οι συνασφαλίστριες εταιρείες κατέβαλαν το ποσό που απαιτείται για να συνεχισθεί η δραστηριότητα της επιχείρησης.

Το ποσό των 2 εκατ. ευρώ θα λάβει ως αποζημίωση η Creta Farms από τις ασφαλιστικές εταιρείες Groupama Φοίνιξ ΑΕΑΕ – leader του σχήματος συνασφάλισης με ποσοστό 34%, Εθνική ΑΕΕΓΑ με 30%, Ευρώπη ΑΕΓΑ με 14%, Generali Hellas AAE με 12% και Αγροτική ΑΑΕ με 10%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 14 Μαρτίου 2014 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο του συγκροτήματος της Creta Farm, η οποία στη συνέχεια και λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου εντός της αποθήκης, πήρε διαστάσεις πλήττοντας και διπλανό κτίριο της επιχείρησης.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από συνεννόηση και στενή συνεργασία με την διοίκηση της Creta Farm, oι συνασφαλίστριες εταιρείες κατέβαλαν ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ προκειμένου να συνεχισθεί, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, η δραστηριότητα της επιχείρησης.

Παράλληλα, προχωρεί ταχύτατα η καταγραφή και ο υπολογισμός του συνολικού ύψους των ζημιών που υπέστησαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις, o μηχανολογικός εξοπλισμός, οι Α΄ ύλες και τα εμπορεύματα, της Creta Farms ώστε να διευθετηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο και η διαδικασία της πλήρους αποζημίωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Διαβάστε επίσης: Πίστη στο κοινό όραμα