Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Γούντι Άλεν

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Γούντι Άλεν

Ο γνωστός σκηνοθέτης χαρακτηρίζει «ντροπή και λάθος» τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης που του προσάπτει η Ντίλαν Φάροου.

«Ο κ. Άλεν διάβασε το άρθρο και το θεωρεί ντροπή και λάθος». Με αυτήν τη λιτή δήλωση η εκπρόσωπος του γνωστού Αμερικανού σκηνοθέτη Γούντι Άλεν, Λέσλι Νταρτ, κοινοποίησε το ότι ο Άλεν αρνείται όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που του προσάπτει η Ντίλαν Φάροου, υιοθετημένη κόρη της πρώην συντρόφου του, ηθοποιού Μία Φάρου.

Η Ντίλαν Φάροου, με ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσαν χθες οι New York Times κατηγορεί τον διάσημο σκηνοθέτη και ηθοποιό πως την κακοποίησε όταν ήταν παιδί. «Όταν ήμουν 7 ετών ο Γούντι Άλεν με πήρε από το χέρι, με οδήγησε σε μια μικρή κακοφωτισμένη σοφίτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού μας. Μου είπε να ξαπλώσω μπρούμυτα και να παίξω με το ηλεκτρικό τραινάκι του αδελφού μου. Με κακοποίησε σεξουαλικά», ανέφερε στην επιστολή της .

Σύμφωνα με την ατζέντη του, ο Γούντι Άλεν θα αντιδράσει νομικά «πολύ γρήγορα». Η Νταρτ είπε επίσης ότι καμία δίωξη δεν είχε κινηθεί κατά του σκηνοθέτη και οι ανεξάρτητοι δικαστικοί εμπειρογνώμονες δεν είχαν στο παρελθόν βρει καμία ένδειξη της σεξουαλικής επίθεσης.

Διαβάστε ακόμη: «Ο Γούντι Άλεν με κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήμουν επτά ετών»

Το 1992 η Μία Φάροου είχε κατηγορήσει τον Γούντι Άλεν ότι κακοποίησε την Ντίλαν. Εκείνη την εποχή η ηθοποιός βρισκόταν σε μια δικαστική μάχη με τον σκηνοθέτη για την επιμέλεια των παιδιών τους, αφού είχε ανακαλύψει ότι ο Άλεν είχε σχέση με μια άλλη υιοθετημένη κόρη της, την Σουν-Γι Πρέβιν, που τότε ήταν 20 ετών.

Η Φάροου είχε υιοθετήσει τη Σουν-Γι στη διάρκεια προηγούμενου γάμου της. Ο Άλεν παντρεύτηκε τη Σουν-Γι το 1997. Το 1994 δικαστήριο της Νέας Υόρκης του αρνήθηκε το δικαίωμα να την επισκέπτεται, καθώς δύο ψυχολόγοι είχαν κρίνει ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του κοριτσιού να «είναι αναγκασμένο να βλέπει» τον πατέρα του.