Άρση ασυλίας για τρεις ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Άρση ασυλίας για τρεις ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας πέντε ακόμη βουλευτών - Προχωρά το ανακριτικό έργο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε σήμερα να άρει την ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε, οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι βουλευτές Μπαρμπαρούσης και Αλεξόπουλος επέλεξαν να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα, αντίθετα από τον Π. Ζησιμόπουλο, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Και οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτουν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται και δηλώνουν ότι τα κίνητρά τους για την ένταξή τους στη Χρυσή Αυγή ήταν καθαρά πατριωτικά.

«Ούτε εγώ ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διαπράξει κάτι παράνομο. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια. Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Πάντοτε τιμούσα και θα τιμώ τους νόμους και τους θεσμούς της Πατρίδας μου», αναφέρει γραπτό υπόμνημά του ο Κ. Μπαρμπαρούσης, αφού σημειώνει ότι κατάγεται από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια και από μικρό παιδί διδάχθηκε τις αξίες του λαού.

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητάται αυτήν την ώρα και το ζήτημα της άρσης ασυλίας άλλων πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζουλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Και για τους πέντε βουλευτές ήταν θετική η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας τους και αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο.

Προχωρά η ανακριτική διαδικασία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν και πάλι τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι πρωταγωνιστές στην υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν κληθεί σήμερα να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες, αλλά έλαβαν προθεσμία για τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη. Οι νέες κλήσεις σε βάρος των δύο προσωρινά κρατούμενων μελών της Χρυσής Αυγής αφορούν νέα στοιχεία που συνέλεξαν οι δύο ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, όπως όπλα που φαίνεται να συνδέονται με τον Γ. Καζαντζόγλου, κατηγορούμενο για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του μουσικού.

Οι ανακρίτριες ζητούν από τους δύο κατηγορούμενους -που με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης ήταν μαζί στο αυτοκίνητο το βράδυ της δολοφονίας- συμπληρωματικές εξηγήσεις για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τόσο δηλαδή για αυτές που αφορούν την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, όσο και για αυτές που σχετίζονται με την εν ψυχρώ δολοφονία στο Κερατσίνι.

Εξάλλου, άλλος ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απολογία του στις ανακρίτριες. Πρόκειται για τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την επίθεση μελών της οργάνωσης σε βάρος Πακιστανών εργατών, σε ελαιουργείο της περιοχής, τον Φεβρουάριο του 2013, υπόθεση για την οποία έχει απαγγελθεί κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Για το ίδιο περιστατικό, αντιμετωπίζουν κατηγορίες άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους στις δύο εφέτες αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι τελευταίες απολογίες, πλην όσων βουλευτών αρθεί η ασυλία από τη Βουλή, που θα λάβουν οι δύο δικαστικές λειτουργοί θα είναι τεσσάρων κατηγορουμένων για την επίθεση ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται, βάσει στοιχείων από το κινητό τηλέφωνο του, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Τι λένε στις απολογίες τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

«Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!»

«Υπήρχε εντολή να “φάνε” τον Φύσσα»

Δύο ακόμη κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη φυλακή