Αύριο η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για ζητήματα της Οικονομίας του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο Μέγαρο, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου - Αναμένεται να παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα εξηγήσει τους λόγους της απόφασής της. Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει και το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι η πρώτη υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η υποψηφιότητά της αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως την Τετάρτη.

Η μέχρι πρότινος τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οποία θα δώσει το πολιτικό στίγμα για τους λόγους που αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Αναδεικνύοντας την διακριτή της πολιτική πλατφόρμα.

Με την κίνηση της αυτή η Έφη Αχτσιόγλου επιβεβαιώνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του τελευταίου διαστήματος στον ΣΥΡΙΖΑ που κατέδειξε ότι αποτελεί την πιο δυναμική υποψηφιότητα, αφού διαφαίνεται να έχει την πλέον ισχυρή απήχηση όχι μόνον στην “βάση” του κόμματος αλλά και μία ευρεία απήχηση στελεχών από όλο το “φάσμα” ως μια επιλογή ανανέωσης του κόμματος.

Ένα σαφές δείγμα έδωσε άλλωστε η Έφη Αχτσιόγλου με την ομιλία της στην Βουλή κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως “ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σήμερα είναι περισσότερο πολύτιμος από ποτέ. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα ασκήσουμε με ευθύνη τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά δεν θα κάνουμε μόνο αυτό. Θα είμαστε η δύναμη που θα αντιταχθεί σε μια λογική κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών, όπως θέλει να καλλιεργεί η Δεξιά και θα είμαστε η δύναμη εκείνη που θα αναλάβει τον δύσκολο αλλά και όμορφο ρόλο θα δώσει προοπτική στους πολίτες. Μια αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική, μια ρεαλιστική προοπτική”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως σκέψεις για υποψηφιότητα φέρονται να έχουν και ο Νίκος Παππάς καθώς και ο Παύλος Πολάκης, ενώ αναμένουμε τη στάση που θα κρατήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το θέμα της εκλογής προέδρου του κόμματος ετέθη και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έλαβε χώρα σε ήρεμο κλίμα. Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της επιλογής υποψηφίων για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στο χρονοδιάγραμμα για την εκλογή της νέας ηγεσίας, για το οποίο υπάρχουν αντίθετες “φωνές”.

Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει άλλωστε το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει για τους βουλευτές στους οποίους θα ανατεθεί η συμμετοχή στις Επιτροπές της βουλής, καθώς και του τομεάρχες του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr