Αχαρνές: Κάηκαν επιχειρήσεις με χαρτικά και πλαστικά – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Αχαρνές: Κάηκαν επιχειρήσεις με χαρτικά και πλαστικά – Πώς ξεκίνησε η φωτιά
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών στην Αργολίδα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2020. Η φωτιά, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, εντοπίστηκε απέναντι από τον χώρο του Τάφου του Αγαμέμνονα, ενώ αργότερα πέρασε και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος έχει εκκενωθεί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα και οκτώ οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεχίζεται η επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες γύρω στις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή του δήμου Αχαρνών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο χαρτικών ενώ η εστία φωτιάς σε εργοστάσιο με πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα εργοστάσια πλαστικών και χαρτικών έχουν καεί ολοσχερώς όπως επίσης και τέσσερα οχήματα.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: