Μπαλτάκος: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ»

Μπαλτάκος: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ»

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τέως γ.γ. της κυβέρνησης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που δήλωσε πως προσέγγιζε αυτοβούλως τους βουλευτές της ΧΑ.

Δυόμιση ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου, στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα στο πλαίσιο της έρευνας για το βίντεο που δημοσιοποίησε ο κατηγορούμενος για «εγκληματική οργάνωση» βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο κ. Μπαλτάκος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την «κατηγορία», που του αποδίδεται ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, και απάντησε: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία».

Ο Π. Μπαλτάκος δήλωσε πως η προσέγγιση των βουλευτών της Χ.Α. ήταν μία «κίνηση ρίσκου», την οποία και έκανε αυτοβούλως. «Ήταν κίνδυνος θάνατος», είπε και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο» και πως δεν ήθελε να τον αφήσει «να παλεύει και με τον Κασιδιάρη». «Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;».

Υποστήριξε πως ό,τι είπε στο βίντεο, ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό και μάλιστα πως μετά την υποκλαπείσα συνομιλία κάλεσε βουλευτές της Χ.Α. ο ίδιος και τους είπε «μη βλέπετε φαντάσματα, τα στοιχεία είναι στοιχεία», και πως «η δολοφονία Φύσσα ήταν υπέρ-αρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονταν τα υπόλοιπα…».

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση», είπε διευκρινίζοντας πως η συνάντηση έγινε στο γραφείο του με ανοικτές πόρτες, δεν υπήρχε μυστικότητα. Υποστήριξε, ωστόσο, πως είχε τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρξει μαγνητοσκόπηση και διατύπωσε την επιθυμία του να τιμωρηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Π. Μπαλτάκος υποστήριξε πως είχε αγωνία, έλεγε πως «έτσι όπως είναι γραμμένο έθιγε τη δομή της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων και πως «δινόταν έτσι η δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να κάνει πάρτυ σε αυτούς τους δύο χώρους».

Αναφερόμενος στη στάση του γιου του, ο Π. Μπαλτάκος είπε: «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς, που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του».

Έρευνα για παράνομη κατοχή οπτικοακουστικού υλικού από μέλη της Χ.Α. 
Την ίδια ώρα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάσθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, μαζί με σχετικά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, που κάνουν αναφορά για το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  τον σχετικό φάκελο. Με το ίδιο διαβιβαστικό έγγραφο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει ο επίμαχος φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάζεται ως μάρτυρας ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί ή όχι η τέλεση του αδικήματος της βίας, ή απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος (άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα) ή άλλη αξιόποινη πράξη.

Επίσης η κ. Κουτζαμάνη ζητάει την ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παράλληλα παρήγγειλε ότι «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία» και προσθέτει ότι «τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Προκαταρτική εξέταση για τον γιο του Τάκη Μπαλτάκου
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ΠρωτοδικώνΠαναγιώτα Φάκου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας, που απεικονίζει τον γιο του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου να κρατάει αναμμένο δαυλό σε γήπεδο.

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα στην υποδιεύθυνση αθλητικής βίας, ζητείται να διαπιστωθεί αν το πρόσωπο που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία είναι πράγματι ο υιός Μπαλτάκος, καθώς επίσης και να εξακριβωθεί σε ποιόν αγώνα ελήφθη αυτή η φωτογραφία.

Στόχος να προσδιοριστεί αν το συμβάν έγινε σε εποχή που δεν υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα, οπότε αρμοδιότητα για τυχόν παραβάσεις του αθλητικού νόμου θα έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το υλικό θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ναυτοδικείου για τις δικές του ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

Ο Μπαλτάκος έφερε…τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην πρώτη θέση

Μπαλτάκος: «Δεν θυμάμαι τι έχω πει για τον πρωθυπουργό…»

Αμηχανία στην κυβέρνηση από την υπόθεση Μπαλτάκου

Στη «φόρα» οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Δένδιας: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» οι αναφορές Μπαλτάκου