Μπαλτάκος: «Μας περιμένει στα δεξιά μας ένα 16,5%»

Μπαλτάκος: «Μας περιμένει στα δεξιά μας ένα 16,5%»

Λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της Χρυσής Αυγής βλέπει ο πρώην στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά - Δριμεία επίθεση στην Αριστερά. 

Μία μόλις εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές που είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται πρώτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με διαφορά μεγαλύτερη των τριών ποσοστιαίων μονάδων τη Νέα Δημοκρατία, και τη Χρυσή Αυγή να ανέρχεται σε τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος «χτυπά» ξανά, ένα μόλις μήνα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του με τον βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη.

Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Π. Μπαλτάκος μιλά για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η ΝΔ για να αυξήσει την απήχησή της, τονίζοντας πως η διεύρυνση της εκλογικής βάσης της ΝΔ θα πρέπει να εστιαστεί στο 16,5% που βρίσκεται στα δεξιά της.

Για το ποσοστό της ΧΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρώην γγ της κυβέρνησης δηλώνει πως δεν τον ξάφνιασε, επιμένοντας ότι οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν.

Επίσης εκφράζεται με άκρως ειρωνικό τρόπο για την Αριστερά, την οποία κατηγορεί ότι απαρτίζεται από ταλαντευόμενους μικροαστούς και ότι θα αφελληνίσει την Ελλάδα, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι «Βυζάντιο», αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, ενώ επικαλείται ήρωες της Πηνελόπης Δέλτα για να τονίσει ότι δεν έχει αποχωρήσει από την πολιτική…

Ο Π. Μπαλτάκος, που  δηλώνει ότι «δεν κάνει κανένα διάλειμμα» από την πολιτική, τονίζει στη συνέντευξή του πως το ενισχυμένο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να τη δαιμονοποιήσουν.

Θεωρεί, όμως, πως η Ν.Δ. δεν πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές: «Για να τις χάσει; Για να φέρει την Αριστερά στην εξουσία;», αναρωτιέται. Για το ΠΑΣΟΚ λέει πως αν η Ν.Δ. συγκρουστεί μαζί του, η κυβέρνηση θα πέσει, ενώ αν συνεχιστεί η συγκυβέρνηση κι άλλοι δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν τη Ν.Δ.».

Όσον αφορά την Αριστερά, δηλώνει πως δεν θα καταφέρει να συντηρήσει τα ποσοστά των ευρωεκλογών και στις εθνικές εκλογές, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945:

«Θα έχουμε πάλι νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα “παραδώσουν τα όπλα”. Η γοητεία της “αγοράς” είναι ανώτερη από τις υποσυνείδητες δυνατότητές τους. Προβλέπω οξύτατη κρίση στους κόλπους τους και φαρμακερή διχόνοια. Αν, πάντως, η Αριστερά τα καταφέρει, η χώρα θα παγκοσμιοποιηθεί σε βαθμό αφελληνισμού και οι αστικές αξίες και οι μύθοι με τους οποίους θεμελιώθηκε το οικοδόμημα του νέου ελληνισμού θα υποστούν οριστική ταπείνωση. Κάθε ρεφορμιστική απόπειρα νόθευσης του καπιταλισμού καταλήγει πάντα σε τραγωδία Γίνεται ιλιγγιώδης προσπάθεια να μεταλλαχθούμε, με τη σύμπραξη πάντα της Αριστεράς», δηλώνει ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Παράλληλα επισημαίνει πως το θεμέλιο του έθνους είναι η Εκκλησία, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι Βυζάντιο. «Στην ορθόδοξη Ανατολή […] έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της βυζαντινής μας παράδοσης», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι «η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας».

«Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο», απαντά σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. «Γίνεται ιλιγγιώδης προσπάθεια να μεταλλαχθούμε, με τη σύμπραξη πάντα της Αριστεράς», υποστηρίζει, ακόμη.

Διαβάστε ακόμη:

Στη «φόρα» οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Μπαλτάκος: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ»

Μπαλτάκος: «Δεν θυμάμαι τι έχω πει για τον πρωθυπουργό…»

Αμηχανία στην κυβέρνηση από την υπόθεση Μπαλτάκου

Δένδιας: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» οι αναφορές Μπαλτάκου