Μπιλ Γκέιτς: «Τα παιδιά μου δεν με έχουν πλέον ανάγκη»

Μπιλ Γκέιτς: «Τα παιδιά μου δεν με έχουν πλέον ανάγκη»

 Στην αποκάλυψη ότι δεν σκοπεύει να αφήσει όλη τη περιουσία στα παιδιά του προχώρησε ο ιδρυτής της Microsoft. 

Μια διαφορετική και πιο προσωπική ομιλία έδωσε ο ιδρυτής της Microsoft και πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, Mπιλ Γκέιτς. Μιλώντας σε συνέδριο στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου βρέθηκε με την σύζυγό του Μελίντα, ανέφερε πως από τη συνολική του περιουσία που υπολογίζεται στα 100 δισ. δολάρια, ένα μόνο μέρος της θα πάει στα παιδιά του.

Ο mr . Microsoft έχει τρία παιδιά-δύο κορίτσια και ένα αγόρι- και όπως τόνισε έχει συμφωνήσει με τη σύζυγό του ότι ένα μέρος μόνο της περιουσίας θα πάει σε αυτά και ένα άλλο μέρος της σε φιλανθρωπίες μέσω του ιδρύματος της οικογένειας. Όταν ο διοργανωτής του συνεδρίου Chris Anderson απευθυνόμενος στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, του είπε ότι τα παιδιά του δεν θα χρειαστεί να κοπιάσουν για να ζήσουν αφού είναι γεννημένοι δισεκατομμυριούχοι, ο ιδρυτής της Microsoft απάντησε ότι τα τρία παιδιά του- δύο κορίτσια και ένα αγόρι- έχουν ανατραφεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις και ικανότητες για να ζήσουν.

Η κυρία Γκέιτς από την πλευρά της, ανέφερε πως συμφωνεί με τον σύζυγο της και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Τανζανία, όπου πήγε με την μεγαλύτερη κόρη της.  Μαζί με τη κόρη της φιλοξενήθηκαν σε μια αγροτική οικογένεια στην χώρα και είδαν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια στην Τανζανία όταν θέλουν να μορφωθούν.

Η Μελίντα Γκέιτς έδειξε και φωτογραφίες των παιδιών της και δήλωσε ότι το κάνει αφού πρώτα έχει πάρει την άδειά τους, ενώ για την ανατροφή των παιδιών της υποστήριξε ότι έχει ως παράδειγμα τον τρόπο που μεγάλωσε τα παιδιά του ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ.

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν είμαι θαυμαστής του Σνόουντεν»