Bίντεο ντοκουμέντο για την εκτέλεση του Ουκρανού ακροδεξιού Μουζίτσκο

Bίντεο ντοκουμέντο για την εκτέλεση του Ουκρανού ακροδεξιού Μουζίτσκο

Έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή. 

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου, με την εκτέλεση του ηγετικού στελέχους της ακροδεξιάς οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», Αλεξάντερ Μουζίτσκο, στην Ουκρανία. Ο Μουζίτσκο έγινε γνωστός για την πρόσφατη επίθεση στο γραφείο εισαγγελέα του Κιέβου, ενώ παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων υπάρχουν δύο εκδοχές. Η επίσημη, αυτή δηλαδή που υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, είναι ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν τον καταζητούμενο για χουλιγκανισμό, παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης, εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Μουζίτσκο, μαζί με τους σωματοφύλακές του σε καφετέρια – ταβέρνα ενός χωριού κοντά στην πόλη Ρόβνο.

Ο Μουζίτσκο, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός με το ψευδώνυμο Σάσκο Μπίλι, που χρησιμοποιούσε κατά τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Τσετσενίας, προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο και πυροβολώντας κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Σύμφωνα με τον υφυπουργό εσωτερικών, Βολοντίμιρ Εβντοκίμοφ, ο Αλεξάντρ Μουζίτσκο ήταν αυτός που άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Σύμφωνα, όμως με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αλεξάντερ Ντόνι, ο Μουζίτσκο, για τον οποίο η Ρωσία είχε εκδώσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης σχετικά με τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Τσετσενίας, εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Ακροδεξιοί στο Κίεβο χτυπούν τον διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης