Bloomberg: Η Ελλάδα στο κλαμπ των χωρών σε ανάκαμψη

Bloomberg: Η Ελλάδα στο κλαμπ των χωρών σε ανάκαμψη
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Στη φωτογραφία το Ερέχθειο. Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου, αποδίδεται αύριο, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργων που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών της Ακρόπολης με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση. Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/Gavriil Papadiotis Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι οικονομίες των χωρών της νότιας Ευρώπης επωφελήθηκαν στο β’ τρίμηνο από την άρση των περισσότερων περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το β’ τρίμηνο του 2021 κατά 16,2% σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα καλύτερα δεδομένα για την οικονομία δίνουν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη περιθώριο να ανακοινώσει φορολογικές ελαφρύνσεις ενώ αποδίδει την αύξηση του ΑΕΠ στην κατανάλωση και τις επενδύσεις, προσθέτοντας ότι η χώρα μας μπαίνει στο κλαμπ του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκεται σε ανάκαμψη.

Οι οικονομίες των χωρών της νότιας Ευρώπης επωφελήθηκαν στο β’ τρίμηνο από την άρση των περισσότερων περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, αναφέρει.

Η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα πρόκειται να λάβουν περίπου 379 δισ. ευρώ, ή το 47%, του Ταμείου Ανάκαμψης των 800 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αναδιαμορφώσουν τις οικονομίες τους στην εποχή μετά την πανδημία.