Bluegr Hotels & Resorts: Ηθική διακυβέρνηση και βιωσιµότητα ως απόλυτη προτεραιότητα

Bluegr Hotels & Resorts: Ηθική διακυβέρνηση και βιωσιµότητα ως απόλυτη προτεραιότητα
Για περισσότερα από 50 χρόνια, η πολυτελής φιλοξενία συναντά την αειφορία, τη διαφάνεια, την αριστεία και τον σεβασµό στην κοινωνία και τον πολιτισµό.

Η bluegr Hotels & Resorts αποτελεί πρότυπο για τις βιώσιµες διακοπές και συνώνυµο της πολυτελούς φιλοξενίας. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους Οµίλους στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα που υλοποίησε ενέργειες ESG (Environmental, Social, and Governance) µε πολυεπίπεδες δράσεις οι οποίες αποκτούν όλο και µεγαλύτερη αξία. Αντιλαµβανόµενη την ανάγκη για βιώσιµη λειτουργία, η bluegr εφαρµόζει ένα ολιστικό µοντέλο που στηρίζεται στις έννοιες της αριστείας, της αειφορίας και της υπευθυνότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αναπτύξει µια στρατηγική η οποία περιλαµβάνει σηµαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, τον πολιτισµό, την αέναη εκπαίδευση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Προστασία του περιβάλλοντος

Σε όλα τα ξενοδοχεία εφαρµόζονται µέτρα για τη µείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού, τη διαχείριση αποβλήτων και την προώθηση της βιωσιµότητας. Πιο συγκεκριµένα, στην «πράσινη» ατζέντα της bluegr περιλαµβάνονται ο σεβασµός στην κατανάλωση πόρων µε την εισαγωγή καινοτόµων λύσεων µέσα από τα «έξυπνα δωµάτια», η υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων, η ανακύκλωση και η βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης νερού, ενώ ταυτόχρονα εφαρµόζονται οι αρχές της κυκλικής οικονοµίας. Επιλέγονται µόνον επαναχρησιµοποιήσιµα υλικά και γίνεται µια συντονισµένη προσπάθεια για την εξάλειψη της χρήσης πλαστικού στο 100% σε βάθος τριετίας. Την ίδια ώρα, ο σεβασµός στον φυσικό πλούτο των γύρω περιοχών και η επιλογή πρώτων υλών από την τοπική αγορά αποτελούν προτεραιότητα. Έµφαση δίνεται στη δόµηση µε το ελάχιστο ανθρωπογενές αποτύπωµα, µέσω της διατήρησης των ισορροπιών τοπίου, µε σεβασµό στη φυσική γεωγραφία.

Η τοπική κοινωνία και οι άνθρωποι στο επίκεντρο  

H bluegr στηρίζει έµπρακτα την τοπική απασχόληση, µε την πλειονότητα των ανθρώπων της να έρχονται από την τοπική κοινωνία. Έχει προτεραιοποιήσει προγράµµατα κοινωνικής ευθύνης που περιλαµβάνουν την εκπαίδευση, την υποστήριξη και τη συµπερίληψη της τοπικής κοινότητας σε όλες τις δραστηριότητές τους, ενώ µέσω του Ιδρύµατος Γ&Α Μαµιδάκη ενεργοποιεί δράσεις που στηρίζουν τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισµό, την πολιτιστική κληρονοµιά της Κρήτης και την αέναη παιδεία.

Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 450 και πλέον εργαζοµένους, οι οποίοι µέσα από τον επαγγελµατισµό, το µεράκι, την εµπειρία και το ήθος τους τη φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στον στόχο της για άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας. Η εκπαίδευση και η ανάπτυξή τους, η παροχή ενός ευχάριστου, ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και η έµπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους, είναι προτεραιότητες. Ως εκ τούτου, έχουν υιοθετηθεί πρακτικές οι οποίες δίνουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης ανεξαρτήτως φύλου, τόσο στο προσωπικό των ξενοδοχείων όσο και την κεντρική διεύθυνση. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι τα ποσοστά ανδρών-γυναικών στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 50-50. Στις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης γίνεται σαφές ότι ο διαχωρισµός ανάµεσα στα φύλα δεν υφίσταται καν ως έννοια, διότι αυτό από µόνο του θα αποτελούσε µια παραδοχή ότι οι γυναίκες αποτελούν µειονότητα. Παράλληλα, η εξάλειψη της µισθολογικής διαφοράς ανάµεσα σε γυναίκες και άντρες έχει επιτευχθεί σε απόλυτο βαθµό.

Η bluegr Hotels & Resorts είναι µια από τις πρωτοπόρους σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηµατικότητας και απασχόλησης: πολλοί προµηθευτές για τις πρώτες ύλες και τα υλικά που χρησιµοποιούν τα ξενοδοχεία είναι γυναίκες παραγωγοί και επαγγελµατίες, προσφέροντας έτσι ουσιαστική και έµπρακτη υποστήριξη.

Διαφανής διακυβέρνηση και Επιχειρηµατική αριστεία 

Η διοίκηση της bluegr Hotels & Resorts προάγει τη διαφάνεια και τη χρηστή διακυβέρνηση σε όλες τις δραστηριότητές της. Εφαρµόζονται καλές πρακτικές διαχείρισης, προωθούνται η ανεξαρτησία και η διαφάνεια των διαδικασιών και, βέβαια, ενσωµατώνεται η κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη σε όλες τις επιχειρησιακές αποφάσεις.

Χωρίς να θυσιάζονται η πολυτέλεια και η ποιότητα, η bluegr καθιερώνει µια φιλοσοφία η οποία βασίζεται σε γερά θεµέλια αριστείας και ηθικής συµπεριφοράς, µε αποκορύφωµα την αναγνώρισή της το 2022 ως οργανισµού πέντε αστέρων χρησιµοποιώντας τα κριτήρια που καθορίζονται από το Διεθνές Μοντέλο Επιχειρηµατικής Αριστείας EFQM.  Την πιστοποίησή της ως Great Place to Work® αλλά και ως Great Place to Work for Women® για το 2022, διαδέχθηκε πρόσφατα µια ακόµη σηµαντική διάκριση µε τη βράβευση στο πλαίσιο της εκδήλωσης του European Hotel Managers Association για τη «Διατήρηση των Ταλέντων και την Εργασιακή Κουλτούρα». Ακόµη, για όλες τις παραπάνω δράσεις, το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) απένειµε στην bluegr την ανώτατη διάκριση «ETHOS Platinum» στα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης για το Σύστηµα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρµόζει.

Η ουσία της ηθικής διακυβέρνησης και της βιώσιµης ανάπτυξης αποτυπώνεται στο πάθος για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη και στην επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Με σεβασµό στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισµό, η bluegr Hotels & Resorts αποτελεί περήφανο πρεσβευτή της ελληνικής φιλοξενίας.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα και περιλαμβάνει τη λίστα με τις πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα.

**Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο