BP: Κέρδη 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2023

BP: Κέρδη 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2023
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η βρετανική εταιρεία το διατήρησε αμετάβλητο στα 7,27 σεντ ανά μετοχή

Κέρδη 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός BP, με τα αποτελέσματα να υπολείπονται τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς τα ισχυρά περιθώρια συναλλαγών και διύλισης πετρελαίου αντισταθμίστηκαν από τα αδύναμα αποτελέσματα στον τομέα του φυσικού αερίου.

Σε ό,τι αφορά το μέρισμα, η εταιρεία το διατήρησε αμετάβλητο στα 7,27 σεντ ανά μετοχή και επέκτεινε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους επόμενους τρεις μήνες. 

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εκτέλεση της στρατηγικής μας, αναμένουμε σταδιακή μεγέθυνση κερδών αυτή τη δεκαετία και είμαστε σε καλό δρόμο για να προσφέρουμε ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους μας», δήλωσε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Murray Auchincloss.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα σημείωσαν άνοδο σε σχέση με το β’  τρίμηνο λόγω της υψηλότερης παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, των ισχυρών περιθωρίων διύλισης, του χαμηλότερου κόστους συντήρησης διυλιστηρίων και του «ισχυρού αποτελέσματος εμπορίας πετρελαίου». Ωστόσο, τα παραπάνω αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αδύναμη εμπορία και μάρκετινγκ φυσικού αερίου, ανέφερε η BP.  

Η BP αναμένει κεφαλαιουχικές δαπάνες 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος – στο χαμηλότερο άκρο του υποδεικνυόμενου εύρους των 16-18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: