Μπροστά το κυβερνών κόμμα του Ραχόι σε νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία

Μπροστά το κυβερνών κόμμα του Ραχόι σε νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία

Στην τρίτη θέση το «Podemos» - Μεγάλος νικητής η αποχή.

Το κυβερνών ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP) ήρθε πρώτο σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, καταγράφοντας ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά του σε πρόσφατες έρευνες, ενώ οι Σοσιαλιστές και το καινούριο αριστερό κόμμα Podemos («Μπορούμε») βρίσκονται στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως με μικρή διαφορά.

Από τους ερωτηθέντες, 28,6% είπαν πως θα ψηφίσουν το κεντροδεξιό PP, έδειξε η δημοσκόπηση, ένα ποσοστό που εξακολουθεί πάντως να απέχει πολύ από το 44,6% με το οποίο κέρδισε το 2011 τις εκλογές.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι δεν έχει κάποιον μεγάλο αντίπαλο στα δεξιά του πολιτικού φάσματος και ένα μεγάλο πρόβλημα για το PP θα ήταν η αποχή, έδειξε η δημοσκόπηση.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ισπανία αργότερα φέτος. Περίπου το ένα πέμπτο αυτών που ψήφισαν το 2011 το PP, αυτή τη φορά θα απόσχει, έδειξε η δημοσκόπηση.

Η υποστήριξη προς το Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) έχει υπονομευθεί από το Podemos, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω έρευνα. Οι Σοσιαλιστές θα κέρδιζαν 23,4%, από το 28,8% που είχαν κερδίσει το 2011. Το Podemos, το οποίο έκανε την εμφάνισή του πριν από ένα χρόνο, έρχεται τρίτο με πολύ μικρή διαφορά, καθώς συγκεντρώνει στη δημοσκόπηση 23,2%.

Από αυτούς που ψήφισαν τους Σοσιαλιστές στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το 18,7% θα επιλέξει τώρα το Podemos, έδειξε η δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών NC Report και στο πλαίσιό της ερωτήθηκαν 1.600 Ισπανοί από τις 9 Δεκεμβρίου ως τις 30 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters