Χίλαρι Κλίντον: Η Ευρώπη πρέπει να ελέγξει το μεταναστευτικό – Φρένο στους λαϊκιστές

Χίλαρι Κλίντον: Η Ευρώπη πρέπει να ελέγξει το μεταναστευτικό – Φρένο στους λαϊκιστές
epa05610806 (FILE) A file photograph dated 26 September 2016 showing Democrat candidate Hillary Clinton debating Republican Donald Trump during the first Presidential Debate at Hofstra University in Hempstead, New York, USA. Media reports on 31 October 2016 state that FBI has obtained a search warrant to search emails found on one of Hillary Clinton's top aides computer. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρώην υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών εξήρε την γενναιοδωρία που έχει επιδείξει η γερμανίδα καγκελάριος αλλά υπαινίχθηκε ότι το μεταναστευτικό εξοργίζει τους ψηφοφόρους.

Η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό προκειμένου να καταπολεμήσει την διογκούμενη απειλή από τους δεξιούς λαϊκιστές, δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, καλώντας τους ευρωπαίους ηγέτες να στείλουν ένα αυστηρότερο μήνυμα που θα δείχνει ότι “δεν θα μπορούν να παρέχουν πλέον καταφύγιο και υποστήριξη”, όπως αναφέρει σήμερα η Guardian.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα η πρώην υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών εξήρε την γενναιοδωρία που έχει επιδείξει η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αλλά υπαινίχθηκε ότι το μεταναστευτικό εξοργίζει τους ψηφοφόρους και είναι αυτό που συνέβαλε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

“Θεωρώ ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό γιατί αυτό είναι που άναψε την σπίθα”, είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Κλίντον.

“Θαυμάζω τις πολύ γενναιόδωρες προσεγγίσεις που υιοθετήθηκαν κυρίως από ηγέτες όπως η Άγγελα Μέρκελ, αλλά θεωρώ ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι η Ευρώπη έχει βάλει το λιθαράκι της και θα πρέπει να στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα–‘δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε καταφύγιο και υποστήριξη’-γιατί αν δεν αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό ζήτημα θα συνεχίσει να ταράζει το κοινωνικό σύνολο”.