Χειροποίητες πουέντ σε διάφορα χρώματα για όλους τους τόνους δέρματος

Χειροποίητες πουέντ σε διάφορα χρώματα για όλους τους τόνους δέρματος

Τα παπούτσια ήταν διαθέσιμα μέχρι τώρα μόνο σε παραλλαγές ανοιχτού ροζ και του μπεζ.

Πουέντ για χορευτές και χορεύτριες μπαλέτου σε διάφορα χρώματα ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά από εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι έγχρωμες γυναίκες που έκαναν μπαλέτο έβαφαν μέχρι τώρα τις πουέντ για να ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματός τους, καθώς τα παπούτσια ήταν διαθέσιμα μόνο σε παραλλαγές ανοιχτού ροζ και του μπεζ. Η διαδικασία που ονομάζεται «pancaking» περιλαμβάνει την εφαρμογή makeup ή πούδρας στα παπούτσια χορού.

Αλλά τώρα οι χορεύτριες δεν θα χρειάζεται να δαπανήσουν χρόνο για τη διαδικασία, καθώς η εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής υποδημάτων Freed of London έχει αρχίσει να πουλά πουέντ σε διάφορες αποχρώσεις σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα Ballet Black, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.

Η ομάδα δημοσίευσε την είδηση για την κυκλοφορία πουέντ σε νέα χρώματα στην ιστοσελίδα της τονίζοντας ότι «αρχή της Freed of London ήταν πάντα η δημιουργία παπουτσιών που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε γενιάς χορευτών και αυτά τα νέα χρώματα συνεχίζουν να αντανακλούν αυτό».

Η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ballet Black, Κάσα Πάντσο χαρακτήρισε την κυκλοφορία των πουέντ «ιστορική στιγμή για το βρετανικό μπαλέτο».

Παρ’ όλο που τα παπούτσια μπαλέτου που δημιουργήθηκαν για έγχρωμες γυναίκες είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζονται χειροποίητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.