Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού

Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού

Ποιοι θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Σταύρου Θεοδωράκη.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ως προς τα γνωστά ονόματα, το Ποτάμι έδωσε σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα τους εκλογικούς καταλόγους του σε όλη την Ελλάδα. Όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Λυκούδης κατεβαίνει στη Α΄ Αθηνών μαζί με τον καθηγητή Περικλή Βαλλιάνο και την πρώην ευρωβουλευτή ‘Αννυ Ποδηματά.

Στη Β’ Αθηνών επιβεβαιώνεται η υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, που είχε προαναγγείλει ο ίδιος μέσω facebook, αλλά και αυτή του Πέτρου Τατσόπουλου, της Αντιγόνης Λυμπεράκη και του Γρηγόρη Ψαριανού, ενώ συμπεριλαμβάνονται επίσης και τα ονόματα του δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά, του καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου, του οικονομικού αναλυτή Δημήτρη Γκιόκα και του δημοσιογράφου Νάσου Λαναρά. Δύο, επίσης, άλλα ονόματα δημοσιογράφων, του Δημήτρη Τσιόδρα και του Τάσου Λαζαρίδη βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων Αττικής μαζί με αυτό του ολυμπιονίκη Γιώργου Μαυρωτά.

Η ολυμπιονίκης πόλο Σταυρούλα Αντωνακάκου και ο οικονομολόγος Γιάννης Κασιμάτης κατεβαίνουν στη Α’ Πειραιά, ενώ στη Β’, όπως έχει ήδη αναγγείλει, κατεβαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός. Στους υποψηφίους της Θεσσαλονίκης στην Α΄ περιφέρεια περιλαμβάνεται ο Σπύρος Πέγκας, δεξί χέρι του δημάρχου Μπουτάρη και η νομικός δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, στη Β΄ η πρώην βουλευτής Κατερίνα Μάρκου και ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης, ενώ στο ψηφοδέλτιο Ηρακλείου περιλαμβάνεται ο πρώην ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, Ροδόπης ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, Μεσσηνίας ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, Δράμας ο πρώην δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης και Χανίων, όπως είχε προαναγγείλει επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πρόκειται για μία λίστα 392 υποψηφίων, με μέσο όρο ηλικίας κάτω από 40 ετών, από τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, που συνθέτουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, επιχειρηματίες, άνθρωποι της αγοράς και της αγροτιάς, άνθρωποι από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, ακόμη και άνεργοι που θα δώσουν την εκλογική μάχη σε όλη την επικράτεια για το Ποτάμι.