CNBC: Όλοι στην Ελλάδα για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές

CNBC: Όλοι στην Ελλάδα για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές
Photo: REUTERS

Πως η μείωση του ευρώ  μπορεί να εκτοξεύσει τα έσοδα απ' τον τουρισμό.

«Μπορεί οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ευρώπης να μην είναι και οι καλύτερες, αλλά υπάρχει και ένα κομμάτι της Ελλάδας που προσελκύει κάθε ξένο – ο τουσιμός. Μάλιστα, με την πτώση του ευρώ, οι τιμές πέφτουν ακόμα περισσότερο – κάνοντας την χώρα τον τέλειο προορισμό!

Αυτή είναι η εισαγωγή του άρθρου στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, προσκαλώντας εν ολίγοις τους ξένους να επισκεφτούν την χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, Χριστίνα Καλογερά, δήλωσε στο δίκτυο πως αναμένουν η φετινή χρονιά να είναι κερδοφόρα κυρίως εξαιτίας της πτώσης του ευρώ έναντι του δολαρίου και της στερλίνας.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι το 2015 θα είναι μια ακόμα χρονιά επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι τομείς των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των μπαρ γνωρίζουν άνθιση και βλέπουμε ότι οι νέοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν ολοένα και πιο ενεργό δράση στον τουριστικό κλάδο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα που παρέχονται από τα ξενοδοχεία και τα νέα εστιατόρια και μπαρ κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ώστε με το χαμηλό επίπεδο που βρίσκεται το ευρώ, να είναι αυτή η ιδανική στιγμή να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών στην έκθεση του 2014 «Tourism Highlights», το 2013 έφτασαν στην Ελλάδα περί τα 18 εκατ. τουρίστες. Τα ίδια στοιχεία έδειξαν ότι ο τουρισμός συνεισέφερε 28,3 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία το 2013, το 16,3% του ΑΕΠ. Υπήρξε η πρόβλεψη ότι το ποσό αυτό θα αυξηθεί κατά 3% το 2014 και κατά 3,7% κάθε χρόνο ώσπου θα φτάσει στα 41,8 δισ. ευρώ το 2024. Ο συγκεκριμένος τομέας συνολικά ισοδυναμεί με το 40% του εγχώριου ΑΕΠ.