Covid free ανακηρύχθηκε το ιταλικό νησί Κάπρι

Covid free ανακηρύχθηκε το ιταλικό νησί Κάπρι
pexels
Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας σε πανηγυρική εκδήλωση ανακοίνωσε πως εμβολιάστηκαν και οι 14.000 κάτοικοι του νησιού.

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η Καμπανία για να υποδεχτεί εκατομμύρια τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Βιτσέντζο ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας σε πανηγυρική εκδήλωση ανακήρυξε το νησί Κάπρι, Κόβιντ Φρι, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αισιοδοξία για την τουριστική βιομηχανία της Καμπανίας πριν από το καλοκαίρι.

Τα παράπονα του ντε Λούκα για τη διανομή των εμβολίων είναι πολλά.

«Αν παραλάβουμε τα εμβόλια, στόχος μας θα είναι να ανοσοποιήσουμε την Καμπανία μέχρι τον Ιούλιο. Χθες φθάσαμε σχεδόν τις 60 χιλιάδες εμβολιασμών. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Φανταστείτε τί θα είχαμε κάνει αν είχαμε 200 χιλιάδες περισσότερα εμβόλια» τόνισε ο Ντε Λούκα.

Η απόφαση για τον εμβολιασμό όλου του νησιωτικού πληθυσμού είχε ληφθεί πριν από δύο μήνες, όμως οι υποσχέσεις της Ρώμης έμειναν υποσχέσεις.

«Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε εκατομμύρια τουρίστες και να τους αποτρέψουμε από το να πάνε στην Ισπανία ή την Ελλάδα».

Η Ιταλία, δεν μπόρεσε να προχωρήσει με το πρόγραμμα εμβολιασμού όπως η Ελλάδα, εμβολιάζοντας δηλαδή πλήρως τους κατοίκους των νησιών της.