Creta Farms: Διατήρηση των πωλήσεων και αύξηση μεριδίων για το 2015

Creta Farms: Διατήρηση των πωλήσεων και αύξηση μεριδίων για το 2015

Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 105,1 εκατ. ευρώ και του ομίλου στα 105,5 εκατ. ευρώ.

Διατήρηση των πωλήσεων, της κερδοφορίας και παράλληλη αύξηση μεριδίων, πέτυχε η Creta Farms, κατά το 2015. Κατά το έτος που πέρασε, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 105,1 εκατ. ευρώ και του ομίλου στα 105,5 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας σταθερότητα, σε σχέση με το 2014. Τα αντίστοιχα μεγέθη του 2014 ήταν 104,6 εκατ. ευρώ για τη μητρική εταιρεία και 104,8 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

Το EBITDA της εταιρείας ανήλθε στα 11,1 εκατ. ευρώ, για το 2015, με περιθώριο 11%, έναντι 10,9 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Τα αντίστοιχα μεγέθη του ομίλου ανήλθαν στα 10,6 εκατ. ευρώ έναντι 10,9 εκατ. ευρώ, το 2014.

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από λογιστικές έκτακτες απομειώσεις συμμετοχών του ομίλου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η εταιρεία μέσα σε μία δύσκολη χρονιά και σε μία ώριμη αγορά, κατόρθωσε για πρώτη φορά να κατακτήσει μερίδιο 29,7% (Οκτώβριος 2015). Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης παραμένει η σειρά προϊόντων «Εν Ελλάδι», το μερίδιο της οποίας ανήλθε για πρώτη φορά στο 17,5%, τον Οκτώβριο».

Ο Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος ΔΣ του ομίλου, δήλωσε: «Η μέχρι τώρα πίστη στο όραμα και τις αξίες της εταιρείας για υψηλής ποιότητας προϊόντα συνεχίζει να βρίσκει αναγνώριση από το καταναλωτικό κοινό τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Μέλημά μας είναι η υπεράσπιση αυτών των αξιών στα έτη που θα ακολουθήσουν. Το έτος 2015 ήταν μία απαιτητική χρονιά, όπου το ελληνικό οικονομικό περιβάλλον έβαλε πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Διατηρήσαμε τόσο την κερδοφορία μας όσο και τις πωλήσεις, θέτοντας, ταυτόχρονα, τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό, που ήδη υλοποιείται».

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος ΔΣ του ομίλου, δήλωσε, επίσης: «Ο όμιλος ακολουθεί πιστά το στρατηγικό του πλάνο. Το έτος 2016 αναμένονται νέες καινοτομίες και σημαντικές συμφωνίες, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στον όμιλο να εκμεταλλευτεί την όλο και αυξανόμενη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Το 2015 αποτελεί έτος ορόσημο, καθώς αποδεικνύει ότι ο όμιλος μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες και, παράλληλα, να υλοποιεί το σχεδιασμό του. Ευχαριστούμε το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και την πίστη που δείχνει στα προϊόντα της εταιρείας μας».

Ο Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής, γενικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ανέφερε από την πλευρά του: «Το παρόν και το μέλλον της Creta Farm βασίζεται στη δέσμευσή της στα καινοτόμα προϊόντα με παγκόσμιες πατέντες, στις νέες προϊοντικές κατηγορίες, που την εξελίσσουν σε «εταιρεία τροφίμων» και στη στόχευσή της για ταχεία ανάπτυξη στο διεθνές περιβάλλον».