Η Daimler επενδύει 755 εκατ. δολάρια στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Daimler ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία για να κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Η Daimler σκοπεύει να επενδύσει 755 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών, βοηθώντας την προσπάθεια της Mercedes-Benz να βρεθεί μπροστά από τον ανταγωνισμό στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ήδη η Daimler ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη συνεργασία της με την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD για να κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην Κίνα.

Όλα αυτά ενώ η τελευταία έχει θέσει αυστηρές προδιαγραφές για τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, που θα έχουν ισχύ από το 2019. Μάλιστα η Κίνα έχει φιλόδοξο στόχο για πωλήσεις δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2020.
Αυτή η τάση έχει δημιουργήσει νέα κινητικότητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, η οποίες θέλουν να αντιδράσουν άμεσα, για να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τις πωλήσεις της μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτων στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Γιάννης Καλλίγερος: Είδαμε την κρίση ως ευκαιρία για να επενδύσουμε στα ταλέντα μας