Debate: Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μειμαράκη για τη διαπλοκή

Debate: Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μειμαράκη για τη διαπλοκή
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Α) με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη (Δ) προετοιμάζονται λίγο πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. Το ντιμπέιτ (Debate) πραγματοποιείται μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ για τις εκλογές, της 20ης Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η απάντηση Μεϊμαράκη που οδήγησε τον Τσίπρα να χρησιμοποιήσει την πρώτη «κόκκινη κάρτα».

Στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ προς τον Αλέξη Τσίπρα, εάν θεωρεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «πολιτικό διαπλοκής και εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Είναι…επιθυμία της ίδιας της διαπλοκής να με πάρει στην αγκαλιά της αλλά δεν θα τα καταφέρει. Έχουμε μπροστά μας πέντε κρίσιμες μάχες, για χρέος, για πρώτη κατοικία, για το ταμείο, για τις εργασιακές σχέσεις θα παλέψουμε για αυτά. Μη βιάζεστε για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ίδια έλεγαν και στο δημοψήφισμα. Εμείς έχουμε δώσει δείγμα γραφής μέτρων και διαπραγμάτευσης, θα φτάσουμε κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία. Όλοι κρινόμαστε από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί ένα κόμμα που φόρτωνε χρέη τη χώρα και ας τον συμπαθώ πολιτικά. Η ΝΔ εξυπηρέτησε τη διαπλοκή και 40 χρόνια φόρτωσε τον ελληνικό λαό με ανεργία».

Επίθεση στον κ. Τσίπρα έκανε με τη σειρά του ο κ. Μεϊμαράκης στο θέμα της διαφθοράς. «Έχει πάθει αλλίωση χαρακτήρα από την στιγμή που υπέγραψε το μνημόνιο. Επειδή βλέπει ότι χάνει ή επειδή έγινε μνημονιακός ρίχνει το επίπεδο” ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης για τον κ.Τσίπρα και ρώτησε:”Είναι δυνατόν να παίζετε τόσο φτηνιάρικα παιχνίδια;».

«Η χώρα πήγε μπροστά, έγιναν και λάθη, όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί διαπλοκής. « Μην μας κάνουν και μαθήματα κατά της διαπλοκής κάποιοι που δεν έφεραν κανένα νομοσχέδιο» είπε ενώ παρουσίασε τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. «Τί εκανε ο κ. Τσίπρας τους 6 μήνες; Το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει τη διαύγεια. Γιατί δεν πέρασε το νόμο για τα ΜΜΕ; Ήθελε να εκβιάσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας στην παρέμβαση του κ. Τσίπρα ο οποίος κατηγόρησε στελέχη της ΝΔ για διαπλοκή ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως « ο κ. Τσίπρας από τότε που υπέγραψε το μνημόνιο έχει πάθει αλλοίωση χαρακτήρος. Δεν περίμενα ότι θα έριχνε τόσο το επίπεδο. Ίσως επειδή χάνει. Θέλετε να κάνω χρήση για το τί λένε οι δικοί σας σύντροφοι; Για το ότι σας κατηγορεί η κα Κωσταντοπούλου ότι είστε διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι; Υπογράψατε ένα μνημόνιο, πρέπει να ρίξετε τόσο χαμηλά το επίπεδο του διαλόγου;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.