Δεν υποχωρούν οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την χώρα

Δεν υποχωρούν οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την χώρα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απέκλεισαν με τρακτέρ το Τελωνείο στη Λάρισα.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε διάφορα μέρη της χώρας.

Αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου έχουν αποκλείσει το τελωνείο στη Λάρισα, ενώ έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια στις 18:00 το απόγευμα και στα Τρίκαλα, αλλά και στη Ζαγορά Πηλίου.

Ο αποκλεισμός του τελωνείου εντάσσεται στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι αγρότες, ζητώντας να σταματήσουν το συντομότερο οι ελληνοποιήσεις.

Αντίστοιχα, μπλόκα έχουν στηθεί και στα σύνορα στη Νίκη Φλώρινας, με τον εκπρόσωπο του μπλόκου στο τελωνείο να αναφέρει ότι “είναι η τελευταία μάχη που δίνουμε για τώρα που θα συζητηθεί και η ΚΑΠ, την οποία ζητούμε να καταργηθεί και να επανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να μην αποτελέσει τη ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα”.

Την ίδια ώρα, προγραμματισμένες είναι και κινητοποιήσεις έξω από το τελωνείο των Ευζώνων όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες από την κεντρική Μακεδονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει για ακόμα μία φορά συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου για δύο ώρες, από τις 19:00- 21:00 για τα φορτηγά που εισέρχονται στη χώρα ενώ αγρότες της δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν ανάλογο συλλαλητήριο στο τελωνείο της Νίκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε, ότι “δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για να δοθεί κάτι περισσότερο, αλλά υπάρχει περιθώριο, για πιο έντονη πίεση στην Ευρώπη“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: