Δεν προτρέχει η Γέλεν: «Πολύ νωρίς για εικασίες» σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της σύρραξης στη Μέση Ανατολή

Δεν προτρέχει η Γέλεν: «Πολύ νωρίς για εικασίες» σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της σύρραξης στη Μέση Ανατολή
epa06357660 Chair of the Federal Reserve Janet Yellen prepares to testify on the national economic outlook in the Longworth House Office Building in Washington, DC, USA, 29 November 2017. Yellen will soon be succeeded in her role by Trump nominee Jerome Powell. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Εξαρτάται σημαντικά από το αν οι εχθροπραξίες θα επεκταθούν πέρα από το Ισραήλ και τη Γάζα», τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης και ότι ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η σύγκρουση θα επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή.

«Εξετάζουμε τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των εχθροπραξιών… Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες σχετικά με το αν θα υπάρξουν ή όχι σημαντικές συνέπειες», δήλωσε στο Sky News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νομίζω ότι εξαρτάται σημαντικά από το αν οι εχθροπραξίες θα επεκταθούν πέρα από το Ισραήλ και τη Γάζα και αυτό είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα που θα θέλαμε να αποφύγουμε», τόνισε η Γέλεν.

Ερωτηθείσα εάν οι ΗΠΑ και η Δύση μπορούν να αντέξουν έναν ακόμη πόλεμο αυτή τη στιγμή, η Γέλεν είπε «Νομίζω ότι η απάντηση είναι “απολύτως”. Η Αμερική μπορεί σίγουρα να αντέξει οικονομικά το να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ και να υποστηρίξει τις στρατιωτικές ανάγκες του και μπορούμε επίσης και πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της Ρωσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: