Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και της Destiny

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και της Destiny

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος οι εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές.

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία, πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος με αυτεπάγγελτη εντολή που εξέδωσε η επικεφαλής της, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαϊρη.

Η εντολή της κ. Ζαϊρη σχετίζεται με την έρευνα που διενεργείται ώστε να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση των επίμαχων αγοραπωλησιών μέσω POS, προκύπτουν στοιχεία για διακίνηση παράνομων χρηματικών ποσών.

Η υπόθεση των αγορών ακινήτων από Κινέζους πολίτες διερευνάται ήδη με εντολή της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, από τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει τα στοιχεία του φακέλου που έχει ήδη σχηματιστεί από έρευνα των κινεζικών αρχών.

Στον φάκελο αναφέρεται ότι η προσωπική εταιρία που συνέστησε ο κ. Παπαεταγγέλου, φαίνεται να έχει προβεί σε πωλήσεις αξίας τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS και ενώ στην Κίνα είχαν τεθεί σε ισχύ κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της)

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Έλλαδος, αλλά και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρία.