Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Η κορυφαία επιλογή της

Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Η κορυφαία επιλογή της
Photo:
Η Deutsche Bank εκτιμά ότι διαθέτουν τα απαραίτητα κίνητρα για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία το 2024.

Σε μια αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τέσσερις εγχώριες συστημικές τράπεζες, με τη Eurobank να ξεχωρίζει ως η κορυφαία επιλογή της.

Ειδικότερα, η τιμή-στόχος για την Eurobank ανέρχεται στα 2,55 ευρώ από τα 2,40 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση “αγορά”, ενώ για την Εθνική Τράπεζα ανέβηκε στα 8,95 ευρώ από τα 8,30 ευρώ προηγουμένως, με επίσης σύσταση “αγορά”.

Για την Alpha Bank, η τιμή-στόχος αναβαθμίστηκε στα 2,20 ευρώ από τα 2,15 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση “αγορά”, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4,20 ευρώ από τα 3,95 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση “διακράτηση”.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπογραμμίζοντας τη δυναμική αύξηση των κερδών και τις ελπίδες για θετικές εκπλήξεις, καθώς και τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, μετά τις εκποιήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η επιλογή της Eurobank ως κορυφαίας επιλογής στη χώρα αποδίδεται στη δυνατή δομή της και στο μεγαλύτερο περιθώριο για θετικές εξελίξεις, καθώς και στη συνεχιζόμενη διαδικασία εξαγοράς και ενοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας (HB) στην Κύπρο.

Γενικότερα, η Deutsche Bank εκφράζει την εκτίμησή της ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν τα απαραίτητα κίνητρα για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεκριμένα, εντοπίζει τα εξής πλεονεκτήματα:

Η ισχυρή ανάπτυξη δανείων είναι πιθανή τα επόμενα χρόνια ξεχωρίζοντας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

– Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση των προοπτικών για το 2024-2026, με έντονη δραστηριότητα, ελεγχόμενα κόστη και φθίνουσες προβλέψεις που αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο της ομαλοποίησης των καθαρών επιτοκιακών εσόδων (NII), κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αναβαθμίσεις.

– Η υψηλότερη ρευστότητα έχει ανοίξει την πόρτα σε μεγαλύτερους επενδυτές που είναι περισσότερο από πρόθυμοι να απορροφήσουν τους νέους τίτλους στην αγορά.

– Η ταχύτερη από την αναμενόμενη συσσώρευση κεφαλαίου έχει οδηγήσει στην επανέναρξη της διανομής των μερισμάτων, με καλές προοπτικές για αύξηση από το 2024 και περιθώρια για άλλα είδη αποδόσεων, όπως εξαγορές μετοχών.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, συνολικά αυτοί οι παράγοντες της επιτρέπουν να παραμείνει αισιόδοξη για τις ελληνικές τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: