Deutsche Bank: Κέρδη 4,8% για τη μετοχή μετά το stress test της Fed

Deutsche Bank: Κέρδη 4,8% για τη μετοχή μετά το stress test της Fed
Photo:
Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Christian Sewing, τόνισε ότι η απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας ήταν «εξαιρετική είδηση», σε memo του προς τους εργαζομένους.

H μετοχή της Deutsche Bank αυξήθηκε έως 4,8% σήμερα, καθώς πέρασε από τον ετήσιο έλεγχο ευρωστίας που έκανε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Ωστόσο, η Fed έθεσε όρους στη λειτουργία της Credit Suisse στις ΗΠΑ, οδηγώντας τη μετοχή της σε πτώση 1%, καθώς διαπίστωσε αδυναμίες στον κεφαλαιακό σχεδιασμό της. Οι έλεγχοι αξιολογούν αν είναι ασφαλής ο κεφαλαιακός σχεδιασμός των τραπεζών, που περιλαμβάνει επαναγορές μετοχών, την πληρωμή μερισμάτων και άλλους σκοπούς, πέρα από την πρόβλεψη ενός «μαξιλαριού» για ζημιές. Οι έλεγχοι αποσκοπούν στην αποφυγή μίας επανάληψης των διασώσεων τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων την περίοδο 2007-2009 της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η Deutsche Bank, η δραστηριότητα της οποίας στις ΗΠΑ έχει πληγεί από δικαστικές διαμάχες, χαμηλές επιδόσεις και έρευνες των εποπτικών Αρχών, είχε την καλύτερη επίδοση σήμερα μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, μετά την αύξηση της τιμής της μετοχής της στις ΗΠΑ κατά 6% χθες- στη διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο της αγοράς – που ακολούθησε τα νέα από τη Fed. Η γερμανική τράπεζα διατήρησε μεγάλη παρουσία στη Wall Street μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009, ενώ η Credit Suisse έκανε μεγάλες περικοπές. Οι προσπάθειες, ωστόσο, της Deutsche να ανταγωνισθεί άλλες τράπεζες στις ΗΠΑ εμποδίστηκαν από τις δικαστικές διαμάχες και τις έρευνες των εποπτικών Αρχών. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κρίστιαν Ζέβινγκ, που μάχεται για να οδηγήσει την τράπεζα στην ανάκαμψη, ανέφερε σε υπόμνημά του προς το προσωπικό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας ότι η απόφαση της Fed αποτελεί «εξαιρετική είδηση».