Deutsche Bank: Πούλησε το μερίδιο της στην κινεζική Hua Xia

Deutsche Bank: Πούλησε το μερίδιο της στην κινεζική Hua Xia
The headquarters of Deutsche Bank are pictured in Frankfurt in this October 29, 2013 file picture. German banking regulator Bafin has demanded documents from Deutsche Bank as part of a probe into suspected manipulation of benchmark gold and silver prices by banks, the Financial Times reported, citing sources. Picture taken October 29, 2013. REUTERS/Ralph Orlowski/Files (GERMANY - Tags: BUSINESS)

Το μερίδιο στην Hua Xia αγόρασε η κινεζική ασφαλιστική PICC έναντι 3,2 με 3,7 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι πούλησε το 19,99% της κινεζικής τράπεζας Hua Xia.

Όπως μεταδίδει η Handelsblatt, η κίνηση είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της γερμανικής τράπεζας για τον περιορισμό του κόστους, την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και την αποκατάσταση της κερδοφορίας μέσω της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Στο τέλος Οκτωβρίου, ο CEO, John Cryan, ανακοίνωσε την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας.

Το μερίδιο στην Hua Xia αγόρασε η κινεζική ασφαλιστική PICC έναντι 3,2 με 3,7 δισ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα ανέφερε πως η πώληση, η οποία ακόμα δεν έχει εγκριθεί από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, θα βελτιώσει τους κεφαλαιακούς δείκτες κατά 30 με 40 μονάδες.

«Με το κλείσιμο, η κεφαλαιακή θέση της Deutsche Bank θα ενισχυθεί και θα έχουμε προχωρήσει ακόμα περισσότερο στην εκτέλεση της στρατηγικής μας» ανέφερε σε ανακοίνωση ο CFO της Deutsche Bank.