Deutsche Bank: Ρευστή και επισφαλής η κατάσταση στις αγορές

Deutsche Bank: Ρευστή και επισφαλής η κατάσταση στις αγορές

Η κρίση στις παγκόσμιες χρηματαγορές και η πτώση της τιμής του πετρελαίου απειλούν την παγκόσμια οικονομία.

«Πολύ σοβαρή» χαρακτηρίζεται σε έκθεση της Deutsche Bank η κρίση στις διεθνείς χρηματαγορές. Ο Henning Gebhardt, επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης πλούτου και περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής τράπεζας σχολίασε πως: «αναμένουμε κάποιες προσαρμογές στις οικονομικές προοπτικές παγκοσμίως – που θα ενεργοποιηθούν από την πιο αδύναμη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές. Η χαμηλή τιμή του πετρελαίου και οι διαφορετικές οικονομικές προοπτικές θα δημιουργήσουν άλλον ένα γύρο περικοπών στην κερδοφορία παγκοσμίως».

Σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank, οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως έχουν χάσει 5 τρισεκατομμύρια δολάρια από την ξαφνική υποτίμηση του κινεζικού γουάν. Σε ό,τι αφορά στη «βουτιά» του πετρελαίου, ο Gebhardt τονίζει πως το πετρέλαιο σε αυτή την τιμή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε κάποιες από τις αναδυόμενες οικονομίες.

«Δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι ρευστοποιήσεις θα διαρκέσουν για κάποιο διάστημα, αλλά θα μπορούσαν να συμβάλουν στις αγορές, κυρίως μετοχών που δίνουν μέρισμα», καταλήγει ο Gebhardt.