Διάκριση του Σταύρου Δέμου ως Πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

Διάκριση του Σταύρου Δέμου ως Πρωτεργάτης της Ελληνικής  Φαρμακοβιομηχανίας
Η εταιρεία εξάγει το 80% της παραγωγής της σε 85 χώρες ενώ από το 2021 υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο-μαμούθ.

Ο Σταύρος Δέμος, Ιδρυτής της DEMO, διακρίθηκε ως πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του κλάδου, στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας με τίτλο «90 χρόνια ελληνικό φάρμακο».

Κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας, η Δήμητρα Δέμου, συν-ιδρύτρια της DEMO, εκπροσωπώντας και τον σύζυγό της, Σταύρο Δέμο, αναφέρθηκε στο όραμα που τους ώθησε να δημιουργήσουν την εταιρεία και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν αλλά δεν τους αποθάρρυναν, στιγμή, εκφράζοντας την ευχή η ιστορία τους να αποτελέσει έμπνευση για τους νέους ανθρώπους «να κυνηγούν τα όνειρά τους και να εργάζονται σκληρά, ώστε να φτιάξουν οι ίδιοι την τύχη τους».

Αρκάς στην καταγωγή και με σπουδές στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Σταύρος Δέμος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από ένα φαρμακείο στου Παπάγου και προχώρησε στην ίδρυση της φαρμακοβιομηχανίας DEMO το 1965. Ενώ φρόντιζε ο μηχανολογικός εξοπλισμός των παραγωγικών μονάδων να συμβαδίζει με την εποχή, η προσέγγισή του ήταν πάντα ανθρωποκεντρική. Από το λειτουργικό κομμάτι της διαδικασίας, αναγνωρίζοντας πως «οι βιομηχανίες δεν είναι του κτήτορα, που έφτιαξε τους τοίχους, ανήκουν στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές», ως την εταιρική αποστολή για παραγωγή ποιοτικών φαρμάκων που θα συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, ανά τον κόσμο.

Συνεπής στον ίδιο κώδικα αξιών μέχρι και σήμερα, πλέον η DEMO αποτελεί μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες ενεσίμων, διεθνώς, και τον μεγαλύτερο προμηθευτή των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Η εταιρεία εξάγει το 80% της παραγωγής της σε 85 χώρες ενώ από το 2021 υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο-μαμούθ, αξίας άνω των €350 εκατομμυρίων. Με διάρκεια ως το 2027, το πλάνο κινείται στους στρατηγικούς άξονες της έρευνας & ανάπτυξης και παραγωγής πρώτων υλών & βιοτεχνολογικών φαρμάκων και θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας, διεθνώς, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επάρκεια και αυτονομία από τρίτες χώρες στο νευραλγικό τομέα της υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: