Διαψεύδει την προσφυγή στο ΣτΕ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Διαψεύδει την προσφυγή στο ΣτΕ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Το ΒΕΠ δεν περιλαμβάνεται στους φορείς που κινήθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, δήλωσε ο πρόεδρός του.

Διαψεύδει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος δημοσιεύματα, που συμπεριλαμβάνουν το ΒΕΠ στους 4 φορείς που κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε τα δημοσιεύματα, που συμπεριλαμβάνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στην προσφυγή στο ΣτΕ πειραϊκών φορέων κατά του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ από ιδιώτες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση, προσωπικά εγώ ως πρόεδρος ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε μία τέτοια προσφυγή, πόσο μάλλον που δεν ετέθη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου» σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Μιχάλαρος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι θέσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, έτσι όπως αυτές εκπροσωπούνται κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ. και εκφράζονται δημόσια από τον πρόεδρο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ είναι γνωστές, όσο γνωστό είναι ότι το λιμάνι έχει αποτελέσει πόλο έλξης ξένων επενδύσεων απολύτως ευπρόσδεκτων και αναγκαίων για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας. Υπενθυμίζει δε ότι το ΒΕΠ συνυπέγραψε μαζί με πάρα πολλούς άλλους πειραϊκούς φορείς το ψήφισμα της Παμπειραϊκής Επιτροπής Σωτηρίας. «Όμως σήμερα αναφέρεται σε μία προσφυγή που δεν φέρει καμία υπογραφή ή γραπτή συναίνεση του προέδρου του και, πώς θα μπορούσε άλλωστε, εφόσον δεν υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. Το γεγονός αυτό όχι μόνο μας λυπεί αλλά μας κάνει και να απορούμε και μας ξενίζει. Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας. Επιφυλασσόμεθα σχετικά μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΠ» αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ