Το δικαίωμα στη σιωπή επικαλέσθηκε ο Μπούκουρας

Το δικαίωμα στη σιωπή επικαλέσθηκε ο Μπούκουρας

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών.

«Έχω απαντήσει μέσω του υπομνήματός μου. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε ερωτήσεις και ασκώ το δικαίωμα της σιωπής. Θεωρώ τις ερωτήσεις προκατειλημμένες, τις μέχρι τώρα και δεν θέλω να απαντήσω ούτε και να παραμείνω στο ανακριτικό γραφείο και δηλώνω παντελώς αθώος. Δεν μπορώ να παραμείνω άλλο και θέλω να αποχωρήσω». Με αυτήν τη δήλωση ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτής Στάθης Μπούκουρας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ολοκληρώνοντας έτσι την απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, για την οποία κρίθηκε ελεύθερος.

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος μετήχθη σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ενώ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε τις δικαστικές λειτουργούς ότι του πρότειναν να «μιλήσει» για να αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούκουρας, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ερωτηθείς αν θα ακούσει τις ερωτήσεις ή αν αρνείται να τις ακούσει, απάντησε:

«Αρνούμαι. Δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος. Σεβαστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί; Γιατί είμαι φυλακή;».

Μετά από αυτή την τοποθέτησή του η απολογία διακόπηκε και ο κατηγορούμενος οδηγείται και πάλι στις φυλακές, με τον Α. Κούγια να κάνει λόγο για «Ιερά Εξέταση», υποστηρίζοντας ότι σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν ανήκει σ’ αυτούς ο εντολέας του.

Οι απολογίες συνεχίζονται αύριο Τρίτη, καθώς την «πόρτα» των ανακριτριών θα διαβούν οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος,Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Μανθαιόπουλος και Κώστας Μπαρμπαρούσης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι, θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Διαβάστε ακόμη:

Μήνας απολογιών για τους κατηγορούμενους βουλευτές της ΧΑ

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας των προφυλακισμένων της ΧΑ

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή

Που σημείωσε η Χρυσή Αυγή τα υψηλότερα ποσοστά της

Το χρυσαυγίτικο πογκρόμ τον Μάη του 2011 που έμεινε εκτός πορίσματος