ΔΝΤ: Μεγαλύτερο και μακροπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης για την Ουκρανία

ΔΝΤ: Μεγαλύτερο και μακροπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης για την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δεσμεύθηκε πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα υποστηρίξει ένα μεγαλύτερο και πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης για την Ουκρανία από ότι είναι το τρέχον πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, σε αντάλλαγμα για μια συμφωνία διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος και υπέβαλε το σχετικό αίτημα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Εγώ θα το υποβάλλω στο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει το συντομότερο δυνατόν. Θα προτείνω την έγκρισή του».

Η Κριστίν Λαγκάρντ αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία, αλλά είπε ότι το νέο σχέδιο θα αντανακλά τη δέσμευση της Ουκρανίας για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνάντησε τον Ουκρανό πρόεδρο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Ο Πέτρο Ποροσένκο περιόρισε την παραμονή του στο ελβετικό θέρετρο για να επιστρέψει βιαστικά στο Κίεβο, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ