Δώδεκα πράγματα που δεν ξέρατε πως κάνει το Facebook

Δώδεκα πράγματα που δεν ξέρατε πως κάνει το Facebook

Προσαρμόστε το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στα μέτρα σας.

Μπορεί να περνάτε ατελείωτες ώρες χαζεύοντας στο Facebook, αλλά ξέρατε πως μπορείτε να να προσαρμόσετε το μέσο στις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις;

1. Μειώστε τα notifications

Δε μπορείτε να ξεφορτωθείτε όλα τα notifications του Facebook αλλά μπορείτε να τα μειώσετε αισθητά. Πηγαίντε στα Settings και στη συνέχεια στα Notifications εκεί μπορείτε να επιλέξετε ποιες ειδοποιήσεις θα έρχονται στο κινητό σας.

Για όσα δε μπορείτε να απενεργοποιήσετε, επιλέξτε το Unsubscribe. Για τις ενημερώσεις από γκρουπ ή σελίδα, θα πρέπει ξανά να το κάνετε για το καθένα απ’ αυτά ξεχωριστά, μπορείτε επίσης να πατήσετε Unlike ή Hide on the page.
Όσον αφορά τα events, «βγάλτε» τον εαυτό σας απ’ τη λίστα καλεσμένων ή επιλέξτε Hide From News Feed.

2. Απενεργοποιήστε το auto-play video

Πόσες φορές δεν έχει ξεκινήσει να παίζει ένα βίντεο χωρίς να το έχετε επιλέξει. Υπάρχει λύση: Πηγαίντε στο Facebook (από υπολογιστή) και στην επιλογή των Videos αλλάξτε από Default σε Off. Απ’ το κινητό επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές και σύρετε το προς τα κάτω, τότε θα σας εμφανιστεί μια επιλογή (App Settings) και τότε μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

3. Αποθηκεύστε πράγματα για να τα δείτε/διαβάσετε μετά

Το news feed σας ανανεώνεται διαρκώς αλλά εσείς δεν έχετε χρόνο. Κι όμως πατώντας πάνω θα σας εμφανιστεί η επιλογή Save video ή link.

4. Πείτε στους φίλους σας πώς να προφέρουν σωστά το όνομα σας

Στη σελίδα σας, στην επιλογή About επιλέξτε το Details About You και στη συνέχεια το audio pronunciation key. Κανείς δε θα πει ξανά το όνομα σας λάθος!

5. Βρείτε αν σας έχει μπλοκάρει κάποιος

Δυστυχώς δεν υπάρχoυν ειδοποιήσεις πως κάποιος σας μπλόκαρε όπως γίνεται όταν σας προσθέτει στους φίλους του. Υπάρχουν, όμως, ενδείξεις. Αρχικά θα εξαφανιστούν τα posts απ’ το Facebook σας, θα δείτε επίσης πως ενώ μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα που έχετε ανταλλάξει δε θα μπορείτε να απαντήσετε και όταν θα πατάτε στο όνομα του/της δε θα σας πηγαίνει στο προφίλ του/της.

6. Μπλοκάρετε τις προσκλήσεις απ’ τα παιχνίδια

Προσθέστε το όνομα του ενοχλητικού φίλου στο Block App Invites και δε θα ξαναδείτε ποτέ πρόσκληση!

7. Βρείτε τι είχατε ποστάρει ή γράψει στο παρελθόν

Το Activity Log είναι εδώ για να σας κάνει μια υπενθύμιση του online παρελθόντος σας. Δείτε τι είχατε γράψει το 2012 και πάει λέγοντας.

8. Ρυθμίστε ποιος μπορεί να βλέπει τα likes και comments σας στο News Feeds του

Αν θέλετε να γράψετε κάτι κάτω από κάποια φωτογραφία παραμένοντας «αόρατοι» μπορείτε να το κάνετε με το privacy setting κάθε σχολίου!

9. Μειώστε το μέγεθος του χώρου που καταλαμβάνει το Facebook στο τηλέφωνό σας

Η εφαρμογή του Facebook στο κινητό χρειάζεται περισσότερο από 96 ΜΒ της μνήμης. Κάτι που μπορεί να αυξηθεί κατά εκατοντάδες megabytes, ειδικά αν περιηγείστε στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής. Αυτό συμβαίνει επειδή το Facebook αποθηκεύει προσωρινά τις φωτογραφίες που βλέπετε στο News Feed και άλλα στοιχεία της ιστοσελίδας στο τηλέφωνό σας, έτσι ώστε να φορτώνονται όλα πιο γρήγορα.

Για να καθαρίσετε τη μνήμη στο iPhone, θα πρέπει να διαγράψετε το app του Facebook και, στη συνέχεια να το εγκαταστήστε το ξανά. Στο Android, μπορείτε να καθαρίσετε τη μνήμη της εφαρμογής πατώντας διαρκώς το εικονίδιο, επιλέξτε στη συνέχεια το App Info και τέλος Clear Cache.

10. Ποιους θέλετε να βλέπετε στο timeline σας

Η επιλογή “See First” βάζει σε προτεραιότητα τους φίλους σας!

11. Αποσυνδεθείτε από άλλες συσκευές

Πηγαίνετε στα Settings και επιλέξτε το Security, στην επιλογή Where You’re Logged In μπορείτε να δείτε σε ποιες συσκευές είστε συνδεδεμένοι. Επιλέξτε το End Activity αν θέλετε να αποσυνδεθείτε!

12. Δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας στο Facebook

Πολλές φορές όταν πάτε να συνδεθείτε σε νέες εφαρμογές χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας στο FB. Ποιες είναι αυτές; Επιλέξτε το Settings, πατήστε στο Apps και δείτε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα στοιχεία σας απ’ το Facebook.