Δραστικά μέτρα για την αναδιάρθρωση της Deutsche Bank

Δραστικά μέτρα για την αναδιάρθρωση της Deutsche Bank

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που εξετάζουν ο CEO και τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

Ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan και υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας αναμένεται να συζητήσουν αυτό το σαββατοκύριακο προκειμένου να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση της τράπεζας, σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες.

Μέχρι σήμερα, η Deutsche Bank έχει συζητήσει για πιθανή συγχώνευση με την Commerzbank τον Αύγουστο, ωστόσο αποφασίστηκε από κοινού πως δεν ήταν κατάλληλη, τη χρονική αυτή στιγμή, μία τέτοια κίνηση.

Η εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης, έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες εξαιτίας των απαιτητικότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων και των μειωμένων εσόδων.

Από την πλευρά του, ο Cryan παρουσίασε το σχέδιο του «κόβωντας» χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ έχει ακόμη καθυστερήσει και αποπληρωμές μερισμάτων για τη διαφύλαξη του κεφαλαίου της τράπεζας. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο ίδιος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε δραστικότερα μέτρα, ύστερα από την πτώση της μετοχής της τράπεζας τον Αύγουστο.

Μάλιστα, σε ομιλία του την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη, ο Cryan σημείωσε πως η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη καθώς θα βελτιώσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της τράπεζας.