Ducato di Oia Boutique Hotel: Μία εμπειρία διαμονής σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Σαντορίνης

Ducato di Oia Boutique Hotel: Μία εμπειρία διαμονής σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Σαντορίνης
Το Ducato di Oia Boutique Hotel στη γραφική και ιστορική Οία, έχει δεσμευτεί να προσφέρει φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών σε ένα μέρος με ιστορία αιώνων.

Η Σαντορίνη, ή αλλιώς το «διαμάντι» του παγκόσμιου τουρισμού όπως συχνά αποκαλείται, διαθέτει μία μεγαλοπρεπή ιστορία που έχει γραφτεί από τον αιώνιο αγώνα του ανθρώπου με τη φύση. Με άλλα λόγια, η ιστορία αυτού του νησιού είναι βαθιά συνδεδεμένη με το «ανήσυχο» ηφαιστειογενές της έδαφος, την απέραντη θέα στο αρχιπέλαγος, τους προϊστορικούς οικισμούς και το ασταμάτητο πείσμα του ανθρώπου να τιθασεύσει τη φύση, να επιβιώσει και να δημιουργήσει πολιτισμό παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις αντιξοότητες.

Από τα αρχαία χρόνια, πάρα πολλοί μύθοι έχουν συνδεθεί με το νησί της Σαντορίνης, όπως ο μύθος του Δευκαλίωνα και της Πήρας, που κατέφυγαν στη Σαντορίνη για να γλιτώσουν από την οργή του Δία που ήθελε να τιμωρήσει τους ανθρώπους. Άλλος μύθος, συνδέει τη Σαντορίνη με την χαμένη Ατλαντίδα, υποστηρίζοντας πως ήταν κεντρικό τμήμα του νησιού που καταποντίστηκε.

Από τον 18ο αιώνα οι εξαγωγές κρασιού αποτέλεσαν το έναυσμα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του νησιού. Το βινσάντο, το παραδοσιακό γλυκό σαντορινιό κρασί με το κεχριμπαρένιο χρώμα, έφτασε μέχρι την Ρωσία. Από το 1970 και μετά, η Σαντορίνη γνώρισε τεράστια ακμή και ανάπτυξη με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Στη Σαντορίνη μπορεί κανείς να ανακαλύψει την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με τα πανέμορφα αρχοντικά και τα υπόσκαφα – σπίτια χτισμένα κάτω από το έδαφος. Στο δυτικό άκρο του νησιού βρίσκεται το Ducato di Oia Boutique Hotel, που κλείνει μέσα του όλη τη μαγική ατμόσφαιρα αυτού του κυκλαδίτικου στολιδιού. Χτισμένο πάνω στα γραφικά βράχια του ιστορικού χωριού Οία, το ξενοδοχείο προσφέρει μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, σε ένα περιβάλλον εκλεπτυσμένης πολυτέλειας και αποκλειστικών υπηρεσιών.

Το Ducato di Oia Boutique Hotel διαθέτει 16 πολυτελείς σουίτες και δύο δωμάτια σε σπήλαιο, με εσωτερικές και εξωτερικές μικρές πισίνες, ακολουθώντας την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, σχεδιασμένο με απόλυτο σεβασμό στη φύση. Τα πέτρινα καταλύματα σε στιλ σπηλαίου ξεχωρίζουν για τους μοντέρνους και κομψούς εσωτερικούς χώρους, διατηρώντας παράλληλα τα ιστορικά στοιχεία τους. Το Ducato di Oia Boutique Hotel ήταν παλιό σπίτι Δούκα της περιοχής και προσφέρει εκπληκτική θέα στο παγκοσμίου φήμης ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Τα δωμάτια και οι σουίτες διαθέτουν ονόματα κυκλαδίτικων νησιών και έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενώ είναι διακοσμημένα με εκλεπτυσμένα έπιπλα που αγκαλιάζουν την κυκλαδίτικη κομψότητα και στιλ. Η διαμονή στο Ducato di Oia Boutique Hotel αποπνέει ζεστασιά, δημιουργώντας μία αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης στους επισκέπτες.

Το Ducato Di Oia βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ducato Group, μαζί με το Ducato Wine Hotel & Villas. Από την ημέρα της δημιουργίας του, το ξενοδοχείο διαθέτει το know-how της παροχής εξαιρετικών υπηρεσιών που μετατρέπονται σε εμπειρίες ζωής, καθώς η φιλοσοφία του είναι να εμπνέει τον επισκέπτη και να του προσφέρει όλα όσα ο ίδιος επιθυμεί, προκειμένου να απολαύσει μία αυθεντική περιπέτεια του νου και της ψυχής.

Βραβευμένο ως Traveller’s Choice από το Trip Advisor το Ducato di Oia Boutique Hotel δεν περιορίζεται μόνο στη φιλοξενία, αλλά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, διαθέτοντας ξεχωριστές δραστηριότητες για τους επισκέπτες όπως η οργάνωση περιηγήσεων σε τοπικά οινοποιεία ή τα μαθήματα μαγειρικής. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ιστορία, την παράδοση, αλλά και τις δημοφιλείς τοποθεσίες του νησιού όπως τα γραφικά σοκάκια της Οίας που οδηγούν τα βήματα των επισκεπτών της στο σημείο με τη πιο φωτογραφημένη δύση του ηλίου στο Αιγαίο Πέλαγος. Επιπλέον, ο συνδυασμός της θέας της καλντέρας και των καλαίσθητων χώρων του ξενοδοχείου μπορεί να δημιουργήσει το πιο ανεπανάληπτο σκηνικό για την πραγματοποίηση ενός γάμου που θα μείνει πραγματικά αξέχαστος σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Μέσα από όλη αυτή την φροντίδα φιλοξενίας και δημιουργίας εμπειριών, το ξενοδοχείο έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν την πολύ υψηλή ικανοποίησή τους με βαθμολογία 9.2.

Το Ducato di Oia Boutique Hotel προτείνει τι μπορείτε να κάνετε μία εβδομάδα στην Σαντορίνη

Γνωρίστε καινούργιες γεύσεις: Το Ducato di Oia Boutique Hotel θα σας βοηθήσει να διευρύνεται τους γευστικούς σας ορίζοντες οργανώνοντας για εσάς μαθήματα μαγειρικής με φρέσκα, εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως είναι το περίφημο τοματάκι Σαντορίνης.

Η ιστορία του νησιού μέσα από τα μάτια σας: Αφιερώστε μια μέρα στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπως ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου, η αρχαία Θήρα και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας.

Στιγμές δροσιάς: Περάστε μια μέρα σε μια από τις πιο εντυπωσιακές, αλλά και ρομαντικές παραλίες της Σαντορίνης, την Κόκκινη Παραλία, η οποία ονομάστηκε έτσι από τα κόκκινα βράχια που στέκονται ακριβώς από πάνω. Η παραλία προσφέρει ένα ήσυχο περιβάλλον για κολύμπι και χαλάρψση.

Ημερήσιες εκδρομές: Πραγματοποιήστε μια ημερήσια εκδρομή στις ηφαιστειακές νησίδες Νέα και Παλαιά Καμένη που βρίσκονται στο κέντρο της Καλντέρας. Αυτά τα νησάκια είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Σαντορίνη, προσβάσιμα μόνο με πλοίο. Το Ducato di Oia Boutique Hotel προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες και μπορεί ακόμα να οργανώσει την μεταφορά σας σε άλλο νησί από την Σαντορίνη.

Λίγη περιπέτεια: Μπορείτε να κάνετε βόλτα με γαϊδουράκια, τα οποία αποτελούν σύμβολο του νησιού και μέρος της γοητείας και της τοπικής κουλτούρας της Σαντορίνης. Μπορείτε ακόμα να περιηγηθείτε στο μέρος με τα πόδια και να επισκεφτείτε εκκλησίες και μικρά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα.

Η ομάδα του Ducato di Oia Boutique Hotel είναι έτοιμη για να διασφαλίσει ότι θα ζήσετε ένα ταξίδι χαλάρωσης, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερου χαρακτήρα και μοναδικής ατμόσφαιρας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: ducato.gr