Ducato Wine Hotel & Villas: Εκεί που δημιουργούνται αναμνήσεις για μια ζωή!

Ducato Wine Hotel & Villas: Εκεί που δημιουργούνται αναμνήσεις για μια ζωή!
Στο γραφικό Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης υπάρχει ένας μέρος όπου μπορείτε να ζήσετε τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής σας.

Το 1982 οι γονείς µου πήγαν για µήνα του µέλιτος στη Σαντορίνη. Τότε το νησί δεν θύµιζε σχεδόν σε τίποτα αυτό που είναι σήµερα. Και οι δύο την περιγράφουν ως ένα µέρος άγριο και ανεξερεύνητο, στο οποίο κυριαρχεί µια ανείπωτη οµορφιά αγκαλιασµένη από τη µακρά ιστορία του πάνω στο κρασί.

Σήµερα, η Σαντορίνη, ο πρώτος πληθυσµιακά δήµος των Κυκλάδων, έχει εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισµό, που είναι παγκοσµίως γνωστός για το µαγικό τοπίο µε το ηφαίστειο, τις µοναδικές παραλίες, το φαγητό, την πλούσια ιστορία και τα εξαιρετικά κρασιά του. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθµός των διανυκτερεύσεων στη Σαντορίνη αυξήθηκε κατά 66%, ενώ υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται πάνω από χίλιοι γάµοι στο νησί.

Σε ένα µέρος µε υπέροχα χωριά µπορεί κανείς να ξεχωρίσει το Μεγαλοχώρι, τόσο για τη γραφικότητά του όσο και για την υπέροχη κυκλαδίτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Στο χωριό αυτό βρίσκεται το Ducato Wine Hotel & Villas ένα σύµπλεγµα από επτά ανεξάρτητες βίλες-πρώην οινοποιεία, που έχουν διατηρήσει έντονο το ιστορικό στοιχείο του τόπου. Το Ducato Wine Hotel & Villas που βρίσκεται στο ιστορικό χωριό του Μεγαλοχωρίου, µία από τις σπουδαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές, διαθέτει και ένα κτήµα αµπέλου στο Εµπορειό, το µεγαλύτερο χωριό της Σαντορίνης, που ήταν κάποτε εµπορικός κόµβος του νησιού. Και τα δύο χωριά διατηρούν την πλούσια ιστορία τους, που χαρακτηρίζεται από µεσαιωνικά χαρακτηριστικά τα οποία χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα.

Το Ducato Wine Hotel & Villas αντιπροσωπεύει την εντυπωσιακή ισορροπία ανάµεσα στην πολυτελή κοµψότητα του σήµερα και τη µνεία στην ιστορία του τόπου, µέσα σε ένα περιβάλλον ανέγγιχτο από τον µαζικό τουρισµό, που σέβεται, διατηρεί και προωθεί την εντοπιότητα. Για τον λόγο αυτό, κάθε βίλα είναι µοναδική και ανακαινισµένη µε µεγάλη φροντίδα για να διατηρήσει την αυθεντικότητα της κληρονοµιάς της.

Το Ducato Wine Hotel & Villas αντιπροσωπεύει την εντυπωσιακή ισορροπία ανάμεσα στην πολυτελή κομψότητα του σήμερα και τη μνεία στην ιστορία του τόπου.

Αυτό που ξεχώρισα είναι ο τρόπος µε τον οποίο προσεγγίζεται η εµπειρία του κρασιού, τόσο µέσα από τον ίδιο τον χώρο όσο και από ποικίλες δραστηριότητες. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να µείνει σε µια πολυτελή βίλα-παλιό οινοποιείο, να περιηγηθεί µέσα σε ένα πατητήρι, εδώ όπου παλιά οι ντόπιοι έφερναν τα σταφύλια από το χωράφι για το πάτηµα που εξελισσόταν σε ολόκληρη γιορτή.

Ο µούστος και ο χυµός των σταφυλιών οδηγούνταν στα λεγόµενα λινά, σε αποθηκευτικούς χώρους δηλαδή, ενός ή δύο µέτρων µέσα στο έδαφος. Ο επισκέπτης, λοιπόν, βλέπει αυτούς τους χώρους, που πλέον έχουν µουσειακό χαρακτήρα, αντιλαµβάνεται την παραδοσιακή αρχιτεκτονική µε τις καµάρες, τα υπόσκαφα, τις παραδοσιακές βαριές πόρτες, τα τραπέζια από πατζουρόφυλλα και τα φωτιστικά από κλήµατα µε επίχρυσα φύλλα αµπέλου. Πρόκειται για έναν χώρο που εσκεµµένα δεν ακολουθεί τα σύγχρονα trends και έχει σκοπό να ταξιδέψει τον επισκέπτη στον χρόνο.

Το σύμπλεγμα από επτά ανεξάρτητες βίλες, που κάποτε ήταν οινοποιεία, προσφέρει μία σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Επιπλέον, η εµβάθυνση στην εµπειρία του κρασιού γίνεται µέσα από αποκλειστικές περιηγήσεις στα τοπικά οινοποιεία, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιµάσουν µερικά από τα καλύτερα κρασιά της Σαντορίνης και να ανακαλύψουν την προέλευση, την ιστορία και τα ξεχωριστά αρώµατα των τοπικών κρασιών, απολαµβάνοντας αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

Σε διάφορα σηµεία κάθε βίλας, το βλέµµα του επισκέπτη ταξιδεύει στις κορνίζες µε εικόνες από το 1878 που παρουσιάζουν τον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης της εποχής, ένα ταξίδι στο χρόνο που έχει εκπαιδευτικό και συνάµα ψυχαγωγικό χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της διαµονής του στο Ducato Wine Hotel & Villas. Ακόµη, ο φιλοξενούµενος µπορεί να επισκεφθεί τη βιβλιοθήκη που υπάρχει στον χώρο και µέσα από βιβλία να διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες, διαβάζοντας και µαθαίνοντας για τα χαρακτηριστικά του σαντορινιού αµπελώνα και τα κρασιά που παράγει ο τόπος.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ελληνικού τουρισμού είναι ο πολιτισμός του

Το Ducato Wine Hotel & Villas έχει κάνει «άνοιγµα» στον πολιτισµό µε τη δηµιουργία θεµατικών προϊόντων εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε συνεργασία µε τοπικά πολιτιστικά κέντρα του Μεγαλοχωρίου. Σκοπός είναι να ανοίξει µια συζήτηση για τη σχέση και σύνδεση του κρασιού µε την Αρχαία Ελλάδα και τη µυθολογία.

Οι δυνατότητες γνωριµίας µε το κρασί δεν σταµατούν εδώ βέβαια, αφού το προϊόν γίνεται αφορµή για το «πάντρεµα» της γαµήλιας τελετής µε τον οίνο, σε ένα ειδυλλιακό µέρος. Το Ducato Wine Hotel & Villas προσφέρει εξατοµικευµένες υπηρεσίες σε όποιον θέλει να κάνει εκεί τον γάµο του, αναλαµβάνοντας να οργανώσει από το µηδέν την τελετή που θα πραγµατοποιηθεί σε ανεµόµυλο µε θέα στην καλντέρα του Μεγαλοχωρίου. Το ζευγάρι µπορεί να µείνει στις βίλες µε τους συγγενείς του, να λάβει µέρος σε εκδηλώσεις µε πρωταγωνιστή το κρασί και να έρθει πιο κοντά µε την ιστορία του τόπου.

Με όχηµα την ιδανική τοποθεσία, το Ducato Wine Hotel & Villas προσφέρει µια σειρά επιπλέον εξατοµικευµένων υπηρεσιών για να βελτιώσει την εµπειρία των επισκεπτών του.

Από δωρεάν ξενάγηση µε τα πόδια µέσα στο χωριό και γευσιγνωσία κρασιού, µέχρι βοήθεια στις µεταφορές, οργάνωση περιηγήσεων στα αξιοθέατα, βόλτα µε γαϊδουράκι στα σοκάκια ή βόλτα µε καταµαράν σε όλο το νησί, η οµάδα του χώρου είναι εκεί για να σας κάνει να νιώσετε ασφαλείς και χαλαροί, µα πάνω από όλα να δηµιουργήσετε τις πιο ευτυχισµένες αναµνήσεις που θα κουβαλάτε µαζί σε όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Ducato Wine Hotel and Villas

ΜεγαλοχώριΣαντορίνη

Email : info@ducato.gr

Website : ducato.gr/ducato-wine-hotel-villas/

Τηλέφωνο : +30 22860 71030