ΕΑΠ: Δωρεά διαγνωστικών τεστ προς τα πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών

ΕΑΠ: Δωρεά διαγνωστικών τεστ προς τα πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών
epa08366054 A Polish medical staff works at a drive-thru COVID-19 testing lab in Poznan, west-central Poland, 16 April 2020. Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease. EPA/Jakub Kaczmarczyk POLAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η δωρεά αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νοσοκομεία όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό, να ελέγξουν και να υποστηρίξουν το σύνολο του προσωπικού τους.

Στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του νέου ιού COVID 19 προς τα πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών, προχώρησε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Η δωρεά αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νοσοκομεία όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό, να ελέγξουν και να υποστηρίξουν το σύνολο του προσωπικού τους. «Ο υγειονομικός έλεγχος στον χώρο των εργαζομένων σε εργαστήρια, ιατρικές σχολές και πανεπιστημιακά νοσοκομεία αναφοράς είναι ένα μέτρο που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους ίδιους, τις οικογένειες και την κοινωνία, αλλά θα βοηθήσει και στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΕΑΠ.

Χαρακτηρίζει δε, «σημαντική» τη δωρεά, καθώς, όπως αναφέρει, «οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια των 7 ιατρικών σχολών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη) βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνεται για να αναχαιτιστεί η πανδημία και να μην εξαπλωθεί στη χώρα μας. Συχνά δε, βάζουν σε δεύτερη μοίρα ακόμη και τον εαυτό τους».