eBay: Οι αγορές θα γίνονται πλέον μέσω bots

eBay: Οι αγορές θα γίνονται πλέον μέσω bots

Θέλετε να ψωνίσετε ρούχα ή gadgets; Το ShopBot θα βρει για σας τις καλύτερες προσφορές.

Το eBay είναι η τελευταία τεχνολογική εταιρεία που μπαίνει στο «κόσμο των bots» παρουσιάζοντας το ShopBot, ένας έξυπνο προσωπικό βοηθό που βοηθά τους καταναλωτές να εντοπίσουν τις καλύτερες ευκαιρίες στο eBay.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε beta έκδοση και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε πληκτρολογώντας «eBay ShopBot» στο Facebook Messenger.

Μόλις συνδεθείτε μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες για όποιο αντικείμενο σας ενδιαφέρει για παράδειγμα «Ψάχνω ένα ζευγάρι μαύρες δερμάτινες μπότες». Το bot στη συνέχεια θα σας κάνει κάποιες ερωτήσεις ώστε να σας βρει τις καλύτερες προτάσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να στείλετε μια φωτογραφία με το αντικείμενο που θέλετε και το eBay θα ψάξει για το ίδιο ή παρόμοιο στη πλατφόρμα του.

«Το όραμα μας είναι να κάνουμε τις αγορές στο eBay τόσο εύκολες, όσο το να συζητάς με έναν φίλο σου, είτε όταν αναζητά κανείς κάτι συγκεκριμένο είτε όταν ψάχνει για έμπνευση» δήλωσε ο chief product officer του eBay, RJ Pittman.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι αποτέλεσμα μιας σειράς επενδύσεων που έχει κάνει η εταιρεία το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών της.