Έδωσαν δωρεάν βραβευμένη εφαρμογή στο κράτος και την απέρριψε!

Έδωσαν δωρεάν βραβευμένη εφαρμογή στο κράτος και την απέρριψε!

Η κυβέρνηση απέρριψε προσφορά για δωρεάν υπηρεσία τουρισμού.

Χρήστος Δεμέτης

“Δωρεάν εφαρμογή πολιτισμού; Όχι ευχαριστούμε…”. Σε αυτή τη χώρα τελικά, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να επιβεβαιώνουμε όσα έχουν γίνει κλισέ.

Στο νέο επεισόδιο ελληνικής τρέλας που εξετάζουμε σήμερα, έχουμε τα εξής δεδομένα: Εταιρεία παραγωγής λογισμικού, νέων ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης, προσφέρει υπηρεσία στο κράτος εντελώς δωρεάν εν είδει χορηγίας.
Παρέχει και δωρεάν συντήρηση, δεν θέλει ανταπόδοση καμιά, ούτε διαφημίσεις, ούτε προμήθεια, ούτε καν να φαίνεται το λογότυπο. Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά αρνητικά, απορρίπτει την προσφορά και αναφέρει πως θέλει μόνο του να φτιάξει “ηλεκτρονικές εφαρμογές ξενάγησης”.

Ας κάνουμε όμως πρώτα τις συστάσεις, για να προχωρήσουμε μετά στο “ζουμί” της ιστορίας.

Ο Βαγγέλης Πτερνέας και ο Γιώργος Καρακατσιώτης είναι νέοι προγραμματιστές, από τους καλύτερους που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα και ιδρυτές της εταιρείας παραγωγής λογισμικού LightBuzz.

Πριν λίγο καιρό, δημιούργησαν το βραβευμένο Acropolis Rock, έναν πρωτοποριακό ηλεκτρονικό ξεναγό της Ακρόπολης. Έναν ηλεκτρονικό ξεναγό που αποφάσισαν να παρέχουν δωρεάν προς χρήση στο κράτος.

Μετά από γραφειοκρατικές περιπέτειες και αναμονή πέντε μηνών, το Υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να απορρίψει τη χορηγία. Έκπληξη;

Έχουμε και την επίσημη αιτιολόγηση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr