Ευχές και μηνύματα των πολιτικών για το 2018

Ευχές και μηνύματα των πολιτικών για το 2018
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφος του Μπέτυ Μπαζιάνα άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το πρότυπο νηπιοτροδείο Καλλιθέας , Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ευχές για το νέο έτος από τους αρχηγούς και τους εκπροσώπους των κομμάτων.

«Θα μας τα πείτε;». Το καλωσόρισμα αυτό του Αλέξη Τσίπρα έδωσε το σύνθημα για να γεμίσει το Μέγαρο Μαξίμου με τις χαρμόσυνες φωνές των παιδιών του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα υποδέχθηκαν τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου και άκουσαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για να φωτογραφηθούν εν συνέχεια όλοι μαζί μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε ένα- ένα τα μικρά παιδιά, ανταλλάσσοντας ευχές, με τον πρωθυπουργό να «ενημερώνεται» από το καθένα για το τι δώρο έχουν ζητήσει να βρουν κάτω απ’ το δέντρο το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Τσίπρας τους μοίρασε παιδικά βιβλία, τα οποία στη συνέχεια τα παιδιά θα τα ξεφύλλιζαν με την κ. Μπαζιάνα, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο είχε γεμίσει με τους μικρούς επισκέπτες, ενώ ο κ. Τσίπρας είχε συζήτηση με τους δασκάλους των παιδιών.

Στη συνέχεια τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του κ. Μπαζιάνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτσας «Η Δέλφη», με τα συγκροτήματα να παίζουν και να χορεύουν και παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν με τον χορό τους τα μικρά παιδιά των συλλόγων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ένα ξύλινο καράβι με το όνομα του Κωνσταντίνου Κανάρη, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει: «Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες», «το καλό σκαρί αντέχει». Ο κ. Τσίπρας τους αποχαιρέτησε με ευχές για καλή χρονιά και κάλεσε τους Συλλόγους να «΄ρθείτε και του χρόνου να μας χορέψετε τους ωραίους σας χορούς».

Τα κάλαντα τραγούδησε στον πρωθυπουργό και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Άρτας». 

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Βουλής
Με την ευκαιρία των γιορτών και ενόψει του νέου έτους, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων σας εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχές για υγεία πρώτ’ απ’ όλα, ειρήνη, ευημερία, ατομική, οικογενειακή, συλλογική, σ’ ένα κόσμο όπου συνυπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες αλλά και τεράστιες ανισότητες που αυξάνονται. Όπως είδαμε πρόσφατα, κατά ένα τρισεκατομμύριο αυξήθηκε μέσα σ’ ένα χρόνο η περιουσία των πεντακοσίων πλουσιότερων ανθρώπων κι άλλο ένα τρισεκατομμύριο ήταν οι φοροαπαλλαγές επίσης για τους πλούσιους στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που υπάρχουν τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και ανισότητες.

Το 2018 είναι μια σημαντική, σημαδιακή χρονιά για τη χώρα μας, καθώς ελπίζουμε βάσιμα και ρεαλιστικά ότι θα βγούμε από την κρίση που για πολλά χρόνια, επτά-οκτώ χρόνια, επέφερε πολύ μεγάλες αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Είμαστε σε μία φάση κατά την οποία όλοι σκεφτόμαστε και πρέπει συλλογικά να σκεφτούμε και όλες οι εστίες δημιουργίας μέσα στον ελληνικό λαό να σκεφτούν, να συσκεφθούν, να συμμετάσχουν για το μετά, δηλαδή για ένα παραγωγικό μοντέλο της χώρας εντελώς διαφορετικό, που θα είναι η άρνηση όσων οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα μας και στη μεγάλη επώδυνη κρίση την κοινωνία μας.

Ταυτόχρονα, είμαστε σε μία φάση όπου πρέπει ν’ αναζητηθούν οι αναγκαίες ευρύτερες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συμπτώσεις και συγκλίσεις, έτσι ώστε να επιλυθούν μεγάλα ζητήματα, να εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία της χώρας μας έτι περαιτέρω στον τομέα των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, αλλά ν’ αναζητηθούν και λύσεις στις μεγάλες εθνικές, όπως εμφανίζονται, εκκρεμότητες, με πρώτη απ’ όλες αυτή που αφορά στη γείτονα χώρα και τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει. Μ’ αυτές τις σκέψεις, εκφράζω και πάλι τις πιο θερμές μου ευχές σε όλους και σε όλες».

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Φώφης Γεννηματά
H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Το 2018 εύχομαι να είναι μια χρονιά ειρηνική και δημιουργική. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα.  Εύχομαι προσωπικά στον καθένα, υγεία, χαρά και προκοπή. Χρόνια πολλά!».

Στ. Θεοδωράκης: «Να παλεύουμε για το κοινό καλό»
Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους, να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο και να παλεύουμε για το κοινό καλό, επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και σημειώνει ότι το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε. Το μήνυμα του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Καλή χρονιά. Με μικρές και μεγάλες χαρές για όλους και χωρίς άλλα ατυχήματα για την χώρα μας. Το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα γιατί και η περιοχή έχει πολλά σύννεφα αλλά και τα λάθη αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις συνεχίζονται. Δεν έχουμε όμως άλλο δρόμο. Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους. Να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο. Να παλεύουμε για το κοινό καλό. Το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε».

Μήνυμα από τον Γ. Παπανδρέου για το νέο έτος
Στις δικές του ευχές για τη νέα χρονιά, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εύχεται να καταβληθεί κοινή προσπάθεια στην κατεύθυνση αλλαγών που θα φέρουν την ελπίδα στον τόπο.

Επί λέξει επισημαίνει:  «Εύχομαι το 2018 να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τις αλλαγές που θα φέρουν ελπίδα».

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δ. Κουτσούμπα
Τα κάλαντα στο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα τραγούδησαν σήμερα η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και η Ομοσπονδία Μουργκάνας. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, χρόνια πολλά, καλή χρονιά, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες τονίζοντας:

«Το 2018 θα πρέπει να σημάνει πραγματική ανάταση για το εργατικό – λαϊκό κίνημα, την ανασύνταξή του, την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης παντού, σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως συντονισμό της πάλης και της συμμαχίας των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και των νέων της πατρίδας μας. Το 2018 θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα, έτσι ώστε να ξεπεραστούν οριστικά αυταπάτες που έχουν καλλιεργηθεί σ’ αυτήν εδώ τη χώρα, να ξεπεραστούν ψεύτικες προσδοκίες που μας οδηγούν απ’ το κακό στο χειρότερο. Και κυρίως να ανατείλει το ελπιδοφόρο αύριο που βρίσκεται μόνο στην ισχυροποίηση του ταξικού αγώνα, στη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων ενάντια σ’ αυτό το βάρβαρο σύστημα, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στους πολέμους και την προσφυγιά, τη φτώχεια και τις επεμβάσεις που οδηγούν την πατρίδα μας σε επικίνδυνους δρόμους, που θα την πληρώσει πάλι με το αίμα του ο ελληνικός λαός.

Για το ελπιδοφόρο αύριο παλεύουμε όλοι, ενωμένοι σα μια γροθιά και το ΚΚΕ υπόσχεται ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την προσπάθεια του λαού μας, έτσι ώστε πραγματικά να έχουμε καλύτερες μέρες χωρίς μνημόνια, χωρίς όλη αυτή τη βαρβαρότητα που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Το μήνυμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
«Τα προηγούμενα χρόνια καταβλήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια από τον ελληνικό λαό μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες για να βγει από το τούνελ της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Με σταθερά βήματα κερδίζουμε το στοίχημα της εξόδου από το καθεστώς των μνημονίων, προκειμένου να χαράξουμε μια ιδιόκτητη οικονομική πολιτική. Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε ήταν ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και μετά τις σκληρές προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τα δύο προηγούμενα χρόνια, η ελληνική οικονομία περνά πλέον στη φάση της ανάπτυξης» αναφέρει στο μήνυμά της για τη νέα χρονιά, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ευχόμαστε το 2018 να διατηρηθεί η εθνική ομοψυχία και ενότητα του ελληνικού λαού προκειμένου να ευοδωθούν οι σκληροί αγώνες που έδωσε και οι θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε για την επιτυχή έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων τον προσεχή Αύγουστο. Εκτιμούμε ότι το 2018 θα είναι έτος-ορόσημο, που οι πολίτες θα μπορούν βάσιμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, σιγουριά και ελπίδα. Το δικαιούνται και το αξίζουν πραγματικά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Εύχομαι από καρδιάς το 2018 να είναι μια δημιουργική χρονιά για όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας. Καλή χρονιά» καταλήγει στο μήνυμά της η κ. Παπαδοπούλου.

Ένωση Κεντρώων: «Να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις το 2018»
«Το 2018 προτεραιότητα για την Ένωση Κεντρώων θα είναι να εμποδιστεί η κυβέρνηση, ώστε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Βασίλης Λεβέντης. Αναφέρει ακόμη ότι το κόμμα του «θα δώσει μάχη για να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια» και υπογραμμίζει ότι το 2018 θα αναδειχθεί ο ρόλος της Ορθοδοξίας, προσθέτοντας πως το 2017 «πολλοί και πολλά κόμματα απαξίωσαν την Εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη».

Το μήνυμα της ΛΑ.Ε
Ο αρχηγός του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης γιορτής της ΛΑ.Ε έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Το 2018 μπορεί να γίνει αφετηρία μεγάλων ανατρεπτικών εξελίξεων για λευτεριά, ανεξαρτησία, πραγματική δημοκρατία και δικαιοσύνη στην Ελλάδα, που πρέπει να πάψει να αποτελεί άβουλο, αγόμενο και φερόμενο, προτεκτοράτο των ισχυρών, ενός παραδομένου πολιτικού κατεστημένου και μιας αδίστακτης διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Με ενότητα και αγώνα μπορούμε να φέρουμε την μεγάλη ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα και όλου του εκποιημένου μνημονιακού μπλοκ. Μια ανατροπή για μια ανεξάρτητη Ελλάδα που θα εγγυηθεί ότι:

– Κανένα σπίτι και λαϊκή περιουσία δεν θα περάσει σε χέρια τραπεζίτη,

– Κανένα παιδί της Ελλάδας δεν θα ξαναξενιτευτεί,

– Κανένας συμπολίτης μας δεν θα βρίσκεται άνεργος και άστεγος στην ουρά των συσσιτίων.

Υγεία και προκοπή σε όλους και ειρήνη στην περιοχή μας».